Uutinen 1.9.2014

EU-johtajat päättivät nimityksistä

Kuva: Euroopan komissio
Vastanimitetty Federica Mogherini
Vastanimitetty Federica Mogherini

Viikonloppuna kokoontunut Eurooppa-neuvosto eli EU:n huippukokous päätti nimityksistä kahteen niin sanottuun EU:n huippuvirkaan. Eurooppa-neuvoston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Puolan pääministeri Donald Tusk ja unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkeaksi edustajaksi Italian ulkoministeri Federica Mogherini.

EU:n huippuvirat

Eurooppa-neuvoston uusi puheenjohtaja aloittaa tehtävässään 1. joulukuuta 2014. Korkea edustaja, joka on myös yksi komission varapuheenjohtajista, aloittaa työnsä samaan aikaan uuden Euroopan komission kanssa. Tavoitteena on, että uusi komissio voisi aloittaa 1. marraskuuta 2014.

Jean-Claude Juncker ja Donald Tusk
Näillä näkymin marraskuussa aloittavan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker onnittelee vastanimitettyä Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaa Donald Tuskia. Kuva: Euroopan komissio

Marraskuussa aloittavan uuden komission puheenjohtajaksi valittiin heinäkuussa Jean-Claude Juncker.

Ylimääräisen Eurooppa-neuvoston 30.8.2014 päätelmät