Uutinen 10.12.2014

Yllättikö maailma sinutkin?

Matkailu avartaa, mutta aina reissu ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Joskus voi tulla turvaton olo ja luonnonilmiötkin voivat yllättää. Toisinaan taas huoli on turhaa ja yllätys on myönteinen.

Maailma yllättää
Ulkoministeriön uusi palvelu Maailma yllättää antaa matkailijoille mahdollisuuden jakaa omia matkakokemuksiaan.

Ulkoministeriö on luonut uuden Maailma yllättää –karttapalvelun, jonka tarkoituksena on tiedon jakaminen matkailijoilta matkailijoille.

Karttapohjaisia kyselytutkimuksia tuottavan suomalaisen Mapitan kanssa yhteistyössä luotu palvelu mahdollistaa omien kokemusten jakamisen samalla kun tutustuu muiden matkailijoiden tarinoihin sekä ulkoministeriön tuottamaan kohdemaan matkustustiedotteeseen. Lisäksi kartalta löytyvät kaikki Suomen edustustot.

Ulkoministeriö kampanjoi turvallisten matkojen puolesta ja haluaa muistuttaa matkustusturvallisuuden kolmesta M:stä, eli matkustustiedotteesta, matkustusilmoituksesta ja matkavakuutuksesta.

Maailma yllättää -palvelu on myös näkyvästi esillä UM:n messuosastolla Matkamessuilla 15–18.1.2015. Osastolle tuodaan suuri kosketusnäyttö, jonka avulla messukävijät voivat kokeilla sovellusta paikan päällä. Messuosaston teemana on matkustusturvallisuus.

Kaikkien 31.12.2014 mennessä Maailma yllättää -palvelussa kokemuksensa jakaneiden kesken arvotaan 50 matkamessulippua.

Tutustu palveluun ja jaa omat kokemuksesi!