Uutinen 22.1.2015

Ulkoministeriö Educa-messuilla: tietoa EU:sta ja kehitysyhteistyöstä

Tiedote 21/2015
22.1.2015

Ulkoministeriö osallistuu opetusalan Educa-messuille Helsingin Messukeskuksessa perjantaina ja lauantaina 23.–24. tammikuuta. Ulkoministeriön osastolla 6a79 on esillä kehitysyhteistyön eurooppalainen teemavuosi sekä uusia kehitysyhteistyöhön ja globaalikasvatukseen liittyviä julkaisuja ja aineistoja. Eurooppatiedotus tuo messuille kysytyn uuden EU-perusteoksen.

Ulkoministeriön uusin opettajille tarjoama globaalikasvatusaineisto on YK:n kehitysohjelman UNDP:n tuottama kirja Muuttuuko maailma paremmaksi? Siihen kuuluu myös runsas eri kouluasteille suunnattu opetusaineisto.

Ruotsissa toimivan opettajien globaalikasvatusverkoston Den Globala Skolanin edustaja Mathias Demetriades esittelee aineistoa messujen tietoiskulavalla perjantaina klo 12. Opettajia perehdytetään aineiston käyttöön ulkoministeriön osastolla perjantaina ja lauantaina.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus tarjoaa opettajille ja opiskeleville perinteisesti tuhdin annoksen EU-tietoa. Mukaansa saa niin ajantasaisen EU-perusteoksen kuin perinteiset Eurooppa 2015 -kartan ja EU:n jäsenmaat 2015 -kirjanmerkin sekä paljon muuta kiinnostavaa EU-aiheista tietoa.

Lisätietoja: Sisältö- ja viestintäasiantuntija Nora Klami, 0295 350 171 (kehitysyhteistyö ja globaalikasvatus), tiedotusavustaja Kirsi Varsta, 040 831 9806 tai viestintäsuunnittelija Päivi Toivanen, 040 560 9020 (EU-tieto)