Uutinen 20.3.2015

Vuosi 2015 on eurooppalaisen kehitysyhteistyön teemavuosi

Kuva: EEAS
EUkehitysyhteisyötä Haitissa

Euroopan unioni on nimennyt ensi vuoden kehitysyhteistyön eurooppalaiseksi teemavuodeksi. Tavoitteena on kertoa EU:n ja sen jäsenvaltioiden tekemän kehitysyhteistyön tuloksista. Ensimmäistä kertaa EU:n teemavuosi liittyy ulkosuhteisiin.

Teemavuoden avulla halutaan myös lisätä kansalaisten ja sidosryhmien kiinnostusta kehitysyhteistyötä kohtaan sekä herättää ihmisiä pohtimaan globaalia vastuuta ja vastavuoroisuutta.  EU haluaa myös tuoda esille omaa rooliaan globaalina toimijana. Kehitysyhteistyö hyödyttää niin EU-kansalaisia kuin kumppanimaiden ihmisiä.

Vuoden aikana keskustelua käydään varmasti myös YK:n kehitystavoitteista vuodesta 2015 eteenpäin.

EU:n teemavuosi2015_motto
Teemavuoden 2015 motto on: Meidän maailmamme. Meidän ihmisarvomme. Meidän tulevaisuutemme.

Suomessa koordinaatiovastuu ulkoasiainministeriöllä

Suomessa teemavuoden koordinaatiovastuu on ulkoministeriön kehitysviestinnällä.  Myös ulkoasiainministeriön tavoitteena on tehdä näkyväksi sekä EU:n että Suomen kehitysyhteistyötä ja tuloksia.

– Tavoitteenamme on, että teemavuoden jälkeen entistä useampi tietää miksi kehitysyhteistyö on suomalaistenkin etu, tiedottaja Hanna Päivärinta ulkoasiainministeriön kehitysviestinnästä kertoo.

Suomi pitää tärkeänä niin EU-toimijoiden kuin muidenkin avunantajien välistä yhteistyötä kehitysyhteistyön suunnittelussa ja seurannassa.

Teemavuoden kampanjan Suomessa toteuttaa Kehys ry ja yhteistyössä ovat mukana sen jäsenjärjestöt. Vuoden aikana kehitysyhteistyötä tuodaan esille erityisesti 15–24 -vuotiaille nuorille.

Lisätietoa:

Kehitysyhteistyön teemavuoden verkkosivusto

Teemavuosi Twitterissä: #EYD2015

Tietoa kehityspolitiikasta ulkoasiainministeriön verkkosivuilla

Tietoa EU:n kehityspolitiikasta EU-verkkosivuilla (en)