Uutinen 10.7.2015

Ulkoministeriö SuomiAreenassa: Teemoina TTIP ja kehitysyhteistyön eurooppalainen teemavuosi

Ulkoministeriö on mukana SuomiAreenassa ja tarjoaa Porissa  jälleen mielenkiintoista ja monipuolista ohjelmaa. Torstaina 16. heinäkuuta Porin teatterissa järjestettävissä tilaisuuksissa ovat mukana mm. ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka, Suomen YK-suurlähettiläs Kai Sauer ja teemavuoden lähettiläs taiteilija-muusikko Hossni Boudali.

Ulkoministeriön keskustelutilaisuuksien teemoina ovat EU:n ja USA:n väliset vapaakauppaneuvottelut eli ns. TTIP-sopimus ja kehitysyhteistyön eurooppalainen teemavuosi.

Lisäksi Team Finland, opetus- ja kulttuuriministeriö, ulkoministeriö, Tekes ja Future Learning Finland/Finpro järjestävät yhteistyössä koulutusviennin mahdollisuuksia pohtivan paneelikeskustelun.

Ulkoministeriön kumppanijärjestöt ovat aiempaa tiiviimmin mukana päivän ohjelmassa. Suomalaiset YK-järjestöt nostavat omassa tilaisuudessaan teemaksi YK:n juhlavuoden ja Eurooppanuoret ry Suomen 20-vuotisen EU-jäsenyyden.

Keskustelujen lomassa on tarjolla myös viihteellisempiä osioita. Päänäyttämön lavalla musisoivat Hossni Boudali Dimjami-yhtyeen kanssa, Mikko Kuustonen sekä Paleface.

Lähes koko ohjelma on seurattavissa myös verkossa.

Porin teatterin aulassa voi tutustua ulkoministeriön Suomen kehitysyhteistyötä esittelevään Maailma 2030 -näyttelyyn sekä suomalaisten YK-järjestöjen Maailman parhaat uutiset -näyttelyyn. Lisäksi paikalla toimintaansa esittelevät  Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry, Kuluttajaliitto, EYP-Finland ry ja Schuman-seura. Ulkoministeriön palveluista esillä ovat  Eurooppatiedotus, kehitysviestintä ja kansalaispalvelut.

Tarkempi kuvaus ulkoministeriön ja kumppaneiden ohjelmasta löytyy Tapahtumat-osiosta.

Twitterissä:

#UMPori    #suomiareena    #EYD2015