Uutinen 19.8.2015

ECHO auttaa kriiseissä

Euroopan Unioni on tarjonnut humanitaarista apua jo yli 40 vuoden ajan. Yhdessä jäsenvaltioidensa kanssa EU on maailman suurin humanitaarisen avun antaja. Vuonna 2014 Euroopan Komissio auttoi ECHO:n (The European Commission’s Humanitarian aid and Civil Protection department ) kautta 121 miljoonaa katastrofialueiden uhria yli 80 maassa. EU:n humanitaarinen apu kattaa muun muassa ruoka-, suoja-, terveydenhuolto-, vesi- ja viemäröintiavun.

Kuva: EU/ECHO/Martin Karimi
Burundi
ECHO:n terveydenhuoltoapua Burundissa.

Euroopan komission humanitaarisen avun ja pelastuspalvelun pääosaston tarkoituksena on pelastaa ja suojella ihmisiä, ennaltaehkäistä ja lieventää ihmisten kärsimystä sekä turvata ihmisten koskemattomuutta ja ihmisarvoa katastrofialueilla. ECHO toimii yhteistyössä yli 200 eri organisaation kanssa tarjotakseen humanitaarista apua ympäri maailman. Suomen Punainen Risti on yksi ECHO:n rahoituksen saajista.

Euroopan Unioni humanitaarista apua annetaan niin suurilla kriisialueilla kuin konfliktien jälkeisestä epävakaudesta kärsivillä alueilla. Syyria, Etelä-Sudan ja Keski-Afrikan tasavalta ovat nyt suurten kriisialueiden maita, joita Euroopan Unioni tukee ECHO:n kautta.

Maailman humanitaarisen avun päivä

 ”Elämien pelastamisen ei tulisi maksaa elämiä” –Christos Stylianides, humanitaarisesta avusta ja kriisinhallintatoimista vastaava komissaari.

Kuva: Euroopan komissio
Maailman humanitaarisen avun päivä
Euroopan Unioni tukee maailman humanitaarisen avun päivää

19.8. vietetään maailman humanitaarisen avun päivää. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota maailmalla toimiviin humanitaarisen avun työntekijöihin ja muistaa avustustyössä menehtyneitä. Vuonna 2014 329 humanitaarisen avun työntekijää joutui väkivaltaisen iskun kohteeksi, joista joka kolmas menehtyi.