Uutinen 8.9.2015

Kasvun karavaani -tapahtumat syksyllä Vaasassa ja Oulussa

 

Keskeiset suomalaiset EU-toimijat järjestävät tämän ja ensi vuoden aikana alueellisia EU-aiheisia teemapäiviä eri puolilla maata. Karavaani starttasi Tampereelta maaliskuussa ja tämän syksyn aikana karavaani pysähtyy Vaasan lisäksi vielä Oulussa.  

Kuva: Tiina Räinä
Vaasa. Kuva: Tiina Räinä
Vaasaan kokoontuu 25. syyskuuta suuri joukko EU-vaikuttajia ja energia-alan asiantuntijoita.

Kiertueen aikana keskustellaan alueellisella tasolla kasvu-, työllisyys- ja kilpailukykypolitiikasta sekä alue- ja rakennepolitiikasta. Mitä EU:n osarahoituksella on saatu aikaan ja mitä sillä halutaan saada aikaan tulevaisuudessa? Miten parannetaan ihmisten jokapäiväistä elämää ja edistetään alueen kansainvälistä kilpailukykyä? Miten EU:n toimet hyödyttävät nuoria?

Vaasassa aiheina EU ja energia

Vaasa on vuorossa perjantaina 25. syyskuuta. Silloin Kasvun karavaani pysähtyy kaupunkiin aiheenaan EU ja energia.

Tapahtuma tuo Pohjanmaalle koko joukon EU-vaikuttajia. Mukana ovat Euroopan komission varapuheenjohtaja Maros Šefčovič,  Euroopan parlamentin jäsenet Miapetra Kumpula-Natri (sd., S&D) Petri Sarvamaa (kok., EPP) sekä lukuisia energia-asioihin perehtyneitä virkamiehiä ja yritysten edustajia. Tapahtuma on samalla osa komissaari Šefčovičin energiaunionikiertuetta

Päivän aluksi komissaari  Šefčovič ja mepit Kumpula-Natri sekä Sarvamaa tapaavat  koululaisia Suomen energiatehokkaimmassa koulussa Borgaregatans skolassa. Ohjelmassa seuraa  Vaasan yliopistossa järjestettävä yleisölle avoin keskustelutilaisuus, jossa pohditaan kasvun luomisen mahdollisuuksia energia-alalla.

Lisäksi EU-vieraat perehtyvät  älykkäiden energiaverkkojen tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin Sundomin kylässä Vaasan lähellä.  Päivän päättää  yritysseminaari, jonka aiheena on Globaalia kasvua Pohjoismaiden johtavalta energiaklusterilta.

Vaasan tapahtuman järjestävät yhteistyössä  Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus, eduskuntatiedotus, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö, Vaasan kaupunki, Vaasanseudun kehitys Oy VASEK ja teknologiakeskus Merinova.

Päivän kulkua voi seurata ja osallistua keskusteluun Twitterissä tunnisteilla #kasvunkaravaani ja #EnergyUnion.

Tapahtuman englanninkielinen ohjelma: