Uutinen 28.10.2015

Kasvun karavaani suuntaa maanantaina 2.11. Ouluun

Kasvun karavaani -kiertueen tavoitteena on herättää keskustelua alueellisella tasolla investoinneista, kasvu-, työllisyys- ja kilpailukykypolitiikasta sekä alue- ja rakennepolitiikasta. Vaasan menestyksekkään energia-aiheisen päivän jälkeen vuorossa on Oulu. Aiheina ovat mm. talouskysymykset, muuttoliike ja tilanne EU:n naapurustossa sekä Suomen 20 jäsenyysvuotta Euroopan unionissa.

Kuva: Oulun kaupunki
Syksyinen torinranta, Oulu
Oulussa keskustellaan 2. lokakuuta ajankohtaisista EU-asioista. Tapahtuma järjestetään osana Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntapäiviä.

Suomi 20 vuotta EU:ssa – löytääkö Eurooppa yhteisiä ratkaisuja?

Suomen liittymisestä Euroopan unioniin tuli tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Tilaisuuden aikana keskustellaan Suomen kuluneista vuosista EU-jäsenenä sekä muista ajankohtaisista aiheista kuten muuttoliikkeestä.

Aamun yleisötilaisuus starttaa paneelikeskustelulla, jossa ovat mukana Euroopan parlamentin jäsenet Liisa Jaakonsaari (sdp/S&D), Petri Sarvamaa (kok./EPP) ja Hannu Takkula (kesk./ALDE), kansanedustajat Pirkko Mattila (ps.), Antti Rantakangas (kesk.) ja Hanna Sarkkinen (vas.) sekä Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Sari Artjoki.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii yksikönpäällikkö Ville Cantell ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotuksesta.

Tapahtuma on kaikille avoin ja alkaa kahvitarjoilulla klo 9.00. Finnkino Plazassa. Iltapäivän ohjelma sulautuu osaksi Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntapäiviä.

Keskusteluun voi osallistua myös Twitterissä: #kasvunkaravaani #Suomi20EU.

Koko päivän ohjelma katsottavissa komission Suomen-edustuston verkkosivuilla.

Aamupäivän ohjelma:

Yleisötilaisuus klo 9.30 – 11.30

Finnkino Plaza, sali 4, Torikatu 32

Yrittäjätilaisuus klo 9.30 – 11.30

Scandic Hotel Oulu  

Paneelikeskustelu: EU:sta kasvun eväitä Pohjois-Suomeen klo 12.10 – 13.30, Finnkino Plaza , sali 1, Torikatu 32