Uutinen 1.3.2016

Uudistunutta Eurooppa-tiedotustukea myönnettiin 40 hankkeeseen

 

Ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus jakaa vuosittain valtionapua kansalaisjärjestöille EU-viestintähankkeisiin. Vuoden 2016 hakukierroksen päätökset on nyt tehty. Tänä vuonna jaossa oli 374 00 euroa.

Kansalaisjärjestöt tiedottavat EUsta.Kuva_Eurooppatiedotus, Kansalaisjärjestöt tiedottavat EUsta.Kuva_Eurooppatiedotus

Kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen suunnattujen valtionavustusten tarkoituksena on Euroopan unioniin liittyvän tietouden ja keskustelun lisääminen Suomessa. Erityisinä painopisteinä vuoden 2016 haussa olivat muuttoliike ja EU:n suhteet lähinaapureihin, EU ja pohjoismainen yhteistyö, EU ja arktinen sekä EU ja Itämeri.

Haussa painotettiin lisäksi EU:n energia- ja ilmastopolitiikkaa sekä talouskysymyksiä kuten työllisyysasioita, talous- ja rahaliiton kehittämistä sekä EU:n ja USA:n neuvotteluja investointi- ja vapaakauppasopimuksesta (TTIP).

Avustusta haki vuoden 2016 hakukierroksella 44 järjestöä 50 hankkeeseen. 

Tiedotustuen sääntöjä uudistettiin

”Eurooppa-tiedotustuen sääntöjä on uudistettu vuoden 2016 hakukierroksen alla ensi kertaa sitten 1990-luvun”, tiedottaja Juhana Tuomola kertoo.

Uudistus tukee vaikeassa taloudellisessa tilanteessa järjestöjen toimintaa ja mahdollisuuksia toteuttaa EU- ja Eurooppa-aiheisia viestintähankkeita.  Myönnetystä tukisummasta voi aiemmista vuosista poiketen käyttää 30 % palkkakuluihin. Myös tiedotushankkeen hallinnointikuluja hyväksytään enintään 10 % myönnetystä tukisummasta.