Uutinen 10.5.2016

Eurooppa-päivänä juhlitaan eurooppalaisuutta ja rauhaa

Maanantaina vietetään jälleen Eurooppa-päivää kaikissa EU-maissa.  Eurooppa-päivää juhlitaan vuosittain 9. toukokuuta. Tuona päivänä vuonna 1950 Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti Euroopalle uudenlaista poliittista ja taloudellista yhteistyötä. Schumanin julistusta pidetään Euroopan unionin alkuna ja tienä kohti eurooppalaista yhtenäisyyttä ja rauhaa.

Kuva: Eurooppatiedotus
Ihmisiä Helsingissä Eurooppa-päivänä 2013.
Ihmisiä Helsingissä Eurooppa-päivänä 2013.

EU-toimielimet juhlivat – Eurooppatiedotus Helsingissä

Suomessa vuoden 2016 Eurooppa-päivän päätapahtuma on Seinäjoella. Valtakunnallisessa tapahtumassa teemana on ”Nuoret, työllisyys ja maahanmuutto”.  Tapahtuma järjestetään Seinäjoen pääkirjasto Apilassa. Lisäksi juhlinta näkyy Seinäjoen kaduilla ja Taitaja2016-tapahtumassa.

Eurooppatiedotus avaa Eurooppa-päivän kunniaksi tänä vuonna Helsingissä ulkoministeriön viestintäosaston ovet. Järjestämme maanantaina 9. toukokuuta yleisölle avoimen tapahtuman, jossa pidetään tietoiskuja ajankohtaisista EU-aiheista. Toivomme mukaan kaikkia ikäryhmiä ja eri aiheista kiinnostuneita osallistumaan keskusteluun.

EU-aiheisissa tietoiskuissa ääneen pääsevät ulkoministeriön virkamiehet sekä Helsingin yliopiston EU-uralähettiläs. Tietoiskuissa käsitellään EU:n ulkosuhteita, kehitysyhteistyötä, elämää Brysselissä, EU-uramahdollisuuksia ja ajankohtaisia EU:n tuomioistuinasioita. Tarkemman ohjelman ja ilmoittautumislinkin näette täällä. Tervetuloa!

Avoimien ovien tapahtumalla liitymme EU-instituutioiden Eurooppa-päivän malliin. Myös EU-toimielimet avaavat perinteisesti ovensa Eurooppa-päivänä ja tuhannet eurooppalaiset osallistuvat vuosittain Eurooppa-päivän tapahtumiin.