Uutinen 18.7.2016

UM:n SuomiAreena-päivässä puhuttiin ulkopolitiikkaa

Porin SuomiAreenassa oli ulkoministeriön päivä keskiviikkona 13. heinäkuuta. Kaikki kolme ulkoasiainministeriön ministeriä osallistuivat päivän ohjelmaan. Keskusteluissa puhuttivat niin brexitiin kuin Suomen ja Venäjän suhteisiin liittyvät kysymykset. Myös arktiset asiat, pohjoismainen yhteistyö ja kehityspolitiikka nousivat esiin päivän aikana.

Kuva: Kimmo Räisänen
Ministerit estradilla
Ministerit Kai Mykkänen, Anne Berner ja Timo Soini keskustelivat ajankohtaisista ulkopoliittisista asioista SuomiAreenalla 13.7.2016.

Kolme ministeriä, pohjoismainen yhteistyöministeri Anne Berner, ulkomaankauppa-ja kehitysministeri Kai Mykkänen ja ulkoministeri Timo Soini, nousi estradille keskustelemaan ajankohtaisista  ulkopoliittisista kysymyksistä. Reilu tuhatpäinen yleisö seurasi Porin Antinkatu 5 –lavan teltassa tilaisuutta – ulkopolitiikka siis kiinnostaa ja herättää keskustelua. Yleisöllä oli mahdollisuus lähettää etukäteen kysymyksiä ministereille twitterin kautta. Videotallenteen voi katsoa täältä.

Kuva: Kimmo Räisänen
SuomiAreena yleisöä
Kolme ministeriä estradilla veti Antinkadun lavan tupaten täyteen SuomiAreenalla.

Café Ambassadeurin keskustelutilaisuudessa taas aiheena oli suurlähetystöjen rooli ja merkitys Suomelle. Suurlähettiläät Pekka Hyvönen, Pekka Huhtaniemi, Jukka Siukosaari ja Erja Tikka pohtivat: Tarvitaanko digiaikana suurlähetystöjä? Keskustelijat olivat yksimielisiä siitä, että suurlähetystöjä toki tarvitaan. Mutta digitaalisuus ja sosiaalinen media ovat erinomainen apu myös diplomatiassa. Sosiaalinen media tuo vaikkapa suurlähettiläät aivan uudella tavalla kaikkien lähestyttäviksi. Myös asemamaan tilanteiden seurannassa some on merkittävä lisä.

”Suomen maakuvatyössä sosiaalisen median avulla tavoitetaan niitä, joita ei muuten tavoitettaisi”, Pekka Huhtaniemi painotti.

Keskustelu streamattiin myös Periscope-palveluun! Video on edelleen katsottavissa täältä.

Kuva: Kimmo Räisänen
Café Ambassadeur
Café Ambassadeurissa pohdittiin muun muassa sosiaalisen median merkitystä suurlähetystön työssä. Kuvassa päivän juontaja Merja Sundström (vasemmalla) sekä suurlähettiläät Jukka Siukosaari, Erja Tikka ja Pekka Huhtaniemi.

Ulkoministeriön ministerit ja muut edustajat osallistuivat päivän mittaan myös lukuisiin muiden järjestäjien tilaisuuksiin.

Kuva: Kimmo Räisänen
UMI maistaa järkisärkeä
Ulkoministeri ehti kiireisenä SuomiAreena-päivänä myös maistamaan järkisärkeä Porin torilla Itämeren hyväksi.
Kuva: Kimmo Räisänen
Mykkänen ja Muscat
Ulkomaankauppa-ja kehitysministeri Kai Mykkänen keskusteli ensi vuonna ensimmäisen EU-puheenjohtajuutensa alottavan Maltan kansalaistoriteltalla Maltan pääministeri Joseph Muscatin (oikealla) kanssa.
Kuva: Kimmo Räisänen
Berner paneelissa
Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anne Berner osallistui SuomiAreenalla myös paneelikeskusteluun pidennettyjen työurien merkityksestä Pohjoismaissa.

Ulkoministeriön SuomiAreena-päivä twitterissä: #UMPori