Uutinen 9.9.2016

Puheenjohtaja Junckerin vuotuinen puhe Euroopan unionin tilasta 14. syyskuuta

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää vuotuisen puheensa unionin tilasta Euroopan parlamentissa keskiviikkona 14.9. klo 10 Suomen aikaa. Hän tarkastelee puheessa EU:n nykytilannetta ja asettaa komission tulevan työskentelyn painopisteet. Samalla käynnistyy komission, Eurooopan parlamentin ja neuvoston välinen prosessi, jossa laaditaan komission työohjelma vuodelle 2017.

Kuva: Euroopan komissio
Mogherini_eu
Juncker puhuu

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää vuotuisen puheensa unionin tilasta Euroopan parlamentissa keskiviikkona 14.9. klo 10 Suomen aikaa. Hän tarkastelee puheessa EU:n nykytilannetta ja asettaa komission tulevan työskentelyn painopisteet. Samalla käynnistyy komission, Eurooopan parlamentin ja neuvoston välinen prosessi, jossa laaditaan komission työohjelma vuodelle 2017.  

Puheesta suuntaviivoja EU:n tulevaisuudelle

Joka vuoden syyskuussa Euroopan komission puheenjohtaja pitää Euroopan parlamentin täysistunnossa puheen, jossa hän luo katsauksen kuluneen vuoden tapahtumiin ja esittää seuraavan vuoden toiminnan tärkeimmät painopistealat. Puheenjohtaja kertoo myös, miten komissio aikoo vastata EU:n kiireellisimpiin haasteisiin. Lue lisää täältä.

Jean-Claude Juncker, joka astui virkaansa Euroopan komission puheenjohtajana marraskuussa 2014, piti ensimmäisen puheensa unionin tilasta 9. syyskuuta 2015. Viimevuotinen puhe löytyy suomeksi täältä.