Uutinen 20.10.2016

Kuinka paljon arktista merijäätä sulatat?

Ilmastonmuutos on koko maapalloa koskettava ilmiö. Jokaisella on osuutensa sen syntymiseen. Arktinen merijää on uhattuna ilmaston lämpenemisen myötä. Sen sulaminen on vakava uhka. Oman osuutensa sulamiseen voi mitata leikkimielisellä testillä, jonka tarkotuksena on herättää ajatuksia kulutustottumuksistamme. Tee sinäkin testi täällä!

Arktinen kattaus -testi

”Arktinen kattaus”

Ensi vuonna 100 vuotta täyttävälle Suomelle arktisuus on yksi kantavista teemoista. Suomi toimii vuosina 2017-2019 Arktisen neuvoston puheenjohtajana.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus ja Lapin yliopiston Arktinen keskus julkistavat yhteistyössä toteutetun  ”Arktinen kattaus” -kirjan Helsingin kirjamessuilla 27.10.2016. Kirja käsittelee muun muassa arktista elämää, tutkimusta ja muotoilua. Kirjassa kerrotaan Arktisesta neuvostosta ja Suomen roolista siinä. Esillä ovat ilmastonmuutos, uudet merireitit ja suurten valtioiden kiinnostus pohjoista kohtaan. Kirjassa kerrotaan myös tarinoita arktisen arjen tekijöistä eri puolilla Suomea.

Arktinen kattaus ilmestyy neljällä kielellä – suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi ja englanniksi – ja sitä voi tilata maksutta Eurooppatiedotuksen verkkosivujen kautta 27.10.2016 alkaen.

Kirjaan liittyvä ”Arktinen kattaus” -videosarja kertoo viisi tarinaa arktisesta. Käy tutustumassa videoihin: