Uutinen 26.10.2016

Eurooppatiedotus Helsingin kirjamessuilla

Ulkoministeri Timo Soini julkistaa torstaina 27.10. Helsingin kirjamessuilla ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen kustantaman kirjan Arktinen kattaus. Eurooppatiedotuksen messuosastolla on tarjolla uuden arktisen kirjan lisäksi myös EU-aineistoa. Voit myös testata oman arktisen jalanjälkesi. 

Kirjamessut_eurooppatiedotus

Torstaina Arktinen kattaus kirjan julkistustilaisuudessa on mukana ja yleisön kysymyksiin vastaamassa myös arktinen suurlähettiläs Aleksi Härkönen. Lisäksi paikalla ovat kirjan kirjoittajat Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta, tiedetoimittaja Marjo Laukkanen ja tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä, joka myös haastattelee ministeri Soinia.

Tilaisuuden jälkeen ministeri Soini vierailee Eurooppatiedotuksen messuosastolla 6f130 ja käy leikkimielisesti testaamassa arktisen jalanjälkensä. Paikalla ovat myös arktinen suurlähettiläs Härkönen ja kirjan kirjoittajat.

Arktinen kattaus

Arktinen kattaus ilmestyy neljällä kielellä – suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi ja englanniksi – ja sitä voi tilata maksutta Eurooppatiedotuksen verkkosivujen kautta, kohdasta ”julkaisut”.

Kirjaan liittyvät arktisesta arjesta kertovat viisi videota, jotka ovat katsottavissa Eurooppatiedotuksen Youtube-kanavan kautta youtube.com/eurooppatiedotus.