Uutinen 2.11.2016

Arktinen kattaus on Eurooppatiedotuksen uusin julkaisu

Eurooppatiedotuksen uusimmassa julkaisussa ”Arktinen kattaus” kuvataan Suomea arktisena maana ja tavataan arktisen arjen tekijöitä. Lukija pääsee mukaan niin matkailukeskukseen, tutkimusasemalle, sahalle kuin kokoussaleihin.

Arktinen kattaus

Eurooppatiedotuksen kustantaman kirjan ovat kirjoittaneet Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä ja tiedetoimittaja Marjo Laukkanen.

Kirjassa puheenvuoron saavat Suomen arktisen arjen tekijät eri ammateissa ja tehtävissä eri puolilla maata. Sata vuotta 2017 täyttävä Suomi on arktinen maa iloisesti, ylpeästi ja ymmärtävästi. Kirjassa kerrotaan myös Arktisesta neuvostosta, Suomen roolista siinä ja kytkennöistä Euroopan unioniin sekä muuhun kansainväliseen politiikkaan. Suomi aloittaa kaksivuotisen kauden Arktisen neuvoston puheenjohtajana toukokuussa 2017.

Kirjassa ovat esillä myös ilmastonmuutos, uudet merireitit ja suurten valtioiden kiinnostus pohjoista kohtaan.

Arktinen kattaus ilmestyy neljällä kielellä – suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi ja englanniksi – ja sitä voi tilata maksutta Eurooppatiedotuksen verkkosivujen kautta osoitteesta eurooppatiedotus.fi

Kirjaan liittyvät arktisesta arjesta kertovat viisi videota, jotka ovat katsottavissa Eurooppatiedotuksen Youtube-kanavan kautta youtube.com/eurooppatiedotus.