Uutinen 31.1.2017

UM:n Eurooppatiedotus Educa-messuilla

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus osallistuu Helsingin Messukeskuksessa järjestettäville opetusalan Educa-messuille perjantaina ja lauantaina 27.-28. tammikuuta. Osastollamme 6n48 on tarjolla ajankohtaista tietoa muun muassa EU:sta ja tulevasta Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuudesta.

Kuva: Eurooppatiedotus
educa2016, educa2016

Ulkoministeriö osallistui messuille myös viime vuonna ja kiinnostusta riitti. Mikäli et silloin päässyt paikalle, tervetuloa tänä vuonna mukaan!

Eurooppatiedotus osallistuu messuille yhdessä UM:n kehitysviestinnän yksikön kanssa. Ajankohtaisista teemoista esillä muun muassa Suomen tuleva Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskausi.

Eurooppaa ja arktista

Euroopan unionin alkuvuoden tapahtumiin on kuulunut muun muassa EU-parlamentin puhemiehen valinta ja Maltan puheenjohtajuuskauden alkaminen. Brexit puhuttaa varmasti tänä vuonna yhä enemmän.

Suomi aloittaa Arktisen neuvoston puheenjohtajakautensa tämän vuoden toukokuussa. Mistä siinä on kysymys? Tule kuulemaan lisää ajankohtaisista teemoista osastollemme.

Ajankohtaisia julkaisuja maksutta

Eurooppatiedotuksen tuoreimpaan julkaisutarjontaan sisältyy jo tutuksi tullut Eurooppa- kartta. Viime viikolla julkaistusta uudesta Eurooppa 2017 -kartasta löytyvät esimerkiksi jäsenyysneuvottelujua käyvät maat ja mahdolliset ehdokasmaat. Kartan lisäksi tarjolla on myös EU-jäsenmaat 2017- kirjanmerkkejä.

Tulevaan Arktisen neuvoston puheenjohtajuuteen liittyen julkaistiin viime lokakuussa Arktinen kattaus -kirja. Teos on saatavilla suomen ja ruotsin kielen lisäksi pohjoissaameksi ja englanniksi. Tule noutamaan omasi osastoltamme.

Kehitysviestintä tuo messuille globaaliasioita

Eurooppatiedotus osallistuu messuille yhdessä ulkoministeriön kehitysviestinnän kanssa. Kehitysviestintä tarjoaa tietoa ja aineistoa oppitunneille globaaleista kestävän kehityksen tavoitteista. Lauantaina osastolla vierailee kansainvälisesti tunnustettu palestiinalaisopettaja Hanan Al Hroub. Al Hroub on tavattavissa osastolla klo 14.45-15.05.

Lisäksi jaossa YK:n kestävän kehityksen liittyviä julisteita ja muuta aineistoa.

Lisätietoa tapahtumakalenteristamme.