Uutinen 6.2.2017

Mitä kuuluu EU:n ulkopolitiikalle ja Turkille?

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestää yhteistyössä Euroopan parlamentin tiedotustoimiston Turkin ja globaalistrategian seminaarin perjantaina 10. helmikuuta klo 10.00 alkaen Eurooppasalissa.

Turkin tilanne on muuttunut rajusti viimeisen vuoden aikana ja vaikuttanut myös esimerkiksi monen suomalaisen matkailusuunnitelmiin. Miten tämä vaikuttaa ulkosuhteisiin Euroopan unionin kanssa? Millainen on EU:n globaalistrategia?

Näitä aiheita pohditaan Eurooppatiedotuksen ja Euroopan parlamentin seminaarissa perjantaina Eurooppasalissa. Ohjelmassa seminaarissa on EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja globaalistrategian merkitys sekä Suomen ja EU:n nykyiset suhteet Turkkiin. Puhujina toimivat ulkoministeriöstä EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikönpäällikkö Sari Rautio sekä Turkki-tiimin vetäjä Lauri Hirvonen. Lisäksi paikalla aihetta on kommentoimassa europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ohjelma
Klo 10 kahvitarjoilu
Klo 10.15 yksikönpäällikkö Sari Raution puheenvuoro
Klo 10.45 Turkki-tiimin vetäjä Lauri Hirvosen puheenvuoro
11.15 Liisa Jaakonsaaren kommentit ja kysymyksiä

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään torstaina 9.2.

Tervetuloa!