Kuva: Euroopan komissio
Uutinen 22.2.2017

Haku määräaikaisiin EU-tehtäviin jatkuvasti käynnissä

Euroopan unionin toimielimissä ja virastoissa on tarjolla vakituisten virkojen lisäksi myös määräaikaisia, sopimussuhteisia tehtäviä. Työtehtävät voivat olla esimerkiksi rahoituksen, oikeustieteen, EU:n eri politiikka-alojen, viestinnän tai henkilöstöhallinnon parissa. Haku määräaikaisiin tehtäviin on käynnissä koko ajan.

Sopimussuhteisia työntekijöitä rekrytoidaan tilanteissa, joissa kaivataan tilapäistä asiantuntijaosaamista tietyllä sektorilla. Tehtäviä on eritasoisia eikä kaikkiin tehtäviin vaadita akateemista loppututkintoa.

Avoimet työpaikat on listattu EU:n henkilöstövalintatoimiston sivuilla. Tehtäviä on tarjolla Brysselin ja Luxemburgin lisäksi Euroopan komission edustustoissa jäsenmaissa ja kolmansissa maissa sekä erillisvirastoissa. Hakuprosessi sopimussuhteisiin tehtäviin (CAST-kilpailut) on varsinaisia virkamieskilpailuja kevyempi menettely.

Sopimussuhteisista tehtävistä kiinnostuneet hakijat rekisteröivät tietonsa ja osaamisensa kilpailuun, jossa haetaan tietyn alan osaajia. EU:n toimielimet ja virastot etsivät tietokannasta erilaisin hakuehdoin hakijoita, joiden osaaminen vastaa avoinna olevia tehtäviä. Sopivan hakijaprofiilin täyttävät hakijat kutsutaan tietokonepohjaisiin alkutesteihin. Testin läpäisseet hakijat kutsutaan työhaastatteluun, jonka pohjalta tehdään lopullinen valinta.

Keväällä 2017 on tulossa myös varsinaiset rekrytointikilpailut hallintovirkamiehille ja talousalan osaajille.

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto