Kuva: Eurooppatiedotus
Uutinen 4.7.2017

SuomiAreenassa myös ulkoministeriö mukana: teemoina arktinen ja ajankohtaiset ulkopoliittiset aiheet

Porissa 10.–14. heinäkuuta jo 12. kerran järjestettävässä vuosittaisessa SuomiAreena-tapahtumassa eri toimijat keskustelevat yhteiskunnallisista ja ajankohtaisista aiheista.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden pääsihteerin Pekka Timosen mukaan SuomiAreena toimii moniäänisen keskustelun foorumina ja ottaa tärkeän roolin yhteiskunnallisen keskustelun herättelijänä. Tämä on Timosen mukaan yksi tärkeä tavoite myös Suomen itsenäisyyden juhlavuodelle. Suomi100 – Yhdessä onkin tapahtuman pääteema tänä vuonna. Tämä näkyy keskustelujen teemojen lisäksi myös järjestelyissä: tavoitteena on saada aikaan monipuolisia ja yllätyksellisiä keskusteluja järjestämällä eri organisaatioiden yhteisiä yhteistyökeskusteluja.

Yhteensä tilaisuuksia järjestetään yli 170, mikä tarkoittaa yli 850 yhteiskunnallisen vaikuttajan osallistumista. Myös ulkoministeriö osallistuu tapahtumaan maanantaina 10.7. arktisilla ja muilla ajankohtaisilla ulkopoliittisilla teemoilla.

Arktis – näkökulmia pohjoisiin alueisiin

Arktisesta tapahtumaan tulee puhumaan ulkoasiainministeri Timo Soini, arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä, WWF:n Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder, Saamelaiskäräjien hallituksen I varapuheenjohtajapuheenjohtaja Heikki Paltto sekä Arktisen talousneuvoston puheenjohtaja Tero Vauraste. Ulkoministeriön lisäksi tilaisuutta on järjestämässä Arctia Oy sekä Lapin yliopiston arktinen keskus.

Tapahtumapaikka ja -aika: Maanantai 10.7. klo 11.45–13.00 | BEPOP-lava , Kauppakeskus BePOP, Yrjönkatu 22

Kuva: Jorma Luhta, Leuku, Visit Finland.

Kolme ministeriä estradilla – katsaus ajankohtaisiin ulkopoliittisiin asioihin

Toisessa ulkoministeriön tilaisuudessa kuullaan ministereiden näkemyksiä Suomen kannalta keskeisistä ajankohtaisista ulkopoliittisista aiheista. Puhujina toimivat pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anne Berner, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sekä ulkoasiainministeri Timo Soini. Keskustelun juontaa Suomen Pietarin-pääkonsulaatin lehdistösihteeri Susanna Niinivaara.

Tapahtumapaikka ja -aika: Maanantai 10.7. klo 17.00–18.15 | Antinkatu 5

Muita ajankohtaisia teemoja

SuomiAreenassa nähdään myös paljon muutakin kiinnostavaa, kuten esimerkiksi Britannian Suomen suurlähetystön maanantaina järjestämä keskustelutilaisuus brexitistä ja sen vaikutuksista Suomeen. Ulkoministeriön ministerit ovat mukana myös muissa SuomiAreenan keskustelutilaisuuksissa. Kai Mykkänen osallistuu ”Yritykset maailmalle – Näin se tehdään yhdessä” -keskustelutilaisuuteen ja Anne Berner on puolestaan mukana ”Digitalouden isojako – voiko kaikkien kakku kasvaa?” -tilaisuudessa.

Lisää tietoa ohjelmasta, puhujista ja aikataulusta löydät SuomiAreenan verkkosivuilta.

 

Ulkoministeriön maanantain tilaisuuksia voit seurata sosiaalisessa mediassa ulkoministeriön Facebook- ja Twitter-päivitysten kautta aihetunnisteella #UMPori.

Lisätietoa antavat: Pasi-Heikki Vaaranmaa, vastuuvirkamies Suomi100, puh. +358 295 351 700 ja Reetta Palojoensuu, tiedottaja, puh. +358 295 351 047.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi