Kuva: Joonas Mäkivirta
Uutinen 2.8.2018

Eurooppatiedotus mukana Turun Eurooppa-foorumissa

Turun Eurooppa-foorumi järjestetään useissa paikoissa Turun keskustassa torstaista 30.8. lauantaihin 1.9. Tapahtuma tarjoaa avoimen foorumin suomalaisvaikuttajien ja kansalaisten keskustella Suomen roolista Euroopassa ja Euroopan unionissa. Turun Eurooppa-foorumi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siitä on tarkoitus tulla jokavuotinen politiikan ja talouden syyskauden avaus Suomessa.

Eurooppa-foorumi koostuu seminaareista, paneelikeskusteluista, kyselytunneista ja kansalaiskeskusteluista.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus on mukana tapahtumassa. Eurooppatiedotuksen ja Ulkopoliittisen instituutin keskustelutilaisuudessa perjantaina 31. elokuuta kello 17 alkaen pohditaan EU:n roolia globaalina turvallisuuspoliittisena toimijana. Mikä on sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän merkitys nykyisessä ”diilien maailmassa”? Millainen rooli EU:lla on tai tulisi olla kansainvälisellä pelikentällä ja ajankohtaisten globaalien kysymysten ja konfliktien ratkaisemisessa.

Tilaisuuden avaa ulkoministeriön valtiosihteeri Matti Anttonen. Keynote-alustuksen pitää Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, jonka jälkeen paneelikeskusteluun liittyvätSuomen EU-suurlähettiläs Marja Rislakki ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela. Keskustelua vetää toimittaja Kirsi Heikel.6

Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa mukaan!

 

 

Eurooppa-foorumin järjestävät ja keskusteluihin osallistuvat Turun kaupunki, Turun yliopisto, Turun Yliopistosäätiö, Åbo Akademi, Stiftelsen för Åbo Akademi, Varsinais-Suomen liitto, Turku Science Park, Turun kauppakamari ja Schuman-seura. Nämä tahot muodostavat tapahtuman valmisteluista vastaavan Turun Eurooppa-ryhmän, jonka puheenjohtajana toimii valtiotieteiden tohtori Anders Blom. Eurooppa-foorumin keskusteluja järjestävät myös eduskunta, valtioneuvoston kanslia, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, Suomen Pankki, ulkoministeriö, sisäministeriö, EK, SAK, STTK, Akava ja MTK.