Uutinen 6.9.2018

Suomalaissuurlähettiläs EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean johtoon

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini on nimittänyt suurlähettiläs Sofie From-Emmesbergerin EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean pysyväksi puheenjohtajaksi 3. syyskuuta 2018.

Komitealla on keskeinen rooli EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan valmistelussa samoin kuin unionin yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisessä. Se mm. suosittelee neuvostolle strategisia ja poliittisia toimintamalleja, vastaa kriisinhallintaoperaatioiden poliittisesta valvonnasta ja strategisesta johdosta sekä ohjeistaa EU:n sotilaskomiteaa, poliittis-sotilaallista ryhmää ja siviilikriisinhallintakomiteaa.

Suurlähettiläs Sofie From-Emmesberger toteaa tehtävän olevan erittäin mielenkiintoinen ja osuvan haasteelliseen ajankohtaan.

”Maailmanpolitiikassa eletään arvaamattomia aikoja ja sääntöpohjaista kansainvälistä järjestelmää koetellaan. EU:n kyvylle parantaa kansalaistensa turvallisuutta ja toimia maailmalla konfliktien ratkaisemiseksi asetetaan yhä suurempia odotuksia. EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikassa onkin viime vuosina otettu askeleita mm. puolustusyhteistyön tiivistämiseksi sekä siviilikriisinhallintaoperaatioiden vahvistamiseksi”, kertoo From-Emmesberger.

From-Emmesberger toimii tällä hetkellä komiteassa Suomen kansallisena edustajana. Aikaisemmin hän on mm. toiminut suurlähettiläänä Keniassa ja on työskennellyt Suomen Tel Avivin ja Strasbourgin edustustoissa sekä ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikkönä Helsingissä.

Nimitys on Suomen kannalta merkittävä luottamustoimi ja osoitus ulkoministeriön henkilöstön nauttimasta arvostuksesta.

Lisätietoja: osastopäällikkö Jukka Salovaara, puh. +358 295 350 636.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.