Kuva:
Uutinen 21.1.2019

Eurooppatiedotus mukana Educa-messuilla

Ulkoministeriö osallistuu opetusalan Educa-messuille 25.-26. tammikuuta. Ulkoministeriön osastolla ovat mukana Eurooppatiedotus ja kehitysviestintä. Tarjolla on tietoa, keskusteluja ja julkaisuja sekä EU- että kehityspoliittisista aiheista.

Vuosi 2019 on Suomelle puheenjohtajuuksien supervuosi. Alkuvuonna Suomi on puheenjohtajamaa Arktisessa neuvostossa ja Euroopan neuvostossa – ja heinäkuun alusta EU:ssa. Mitä puheenjohtajuudet merkitsevät Suomelle? Entä miten ne näkyvät kansalaisille? Muun muassa näistä aiheista on mahdollisuus kuulla ja keskustella ulkoministeriön messuosastolla.

Ulkoministeriön osastolla tapahtuu

Perjantaina 25.1. klo 11.00 ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen vierailee messuosastolla vastaamassa ajankohtaisiin EU- ja kehitysyhteistyökysymyksiin.

Lehtori Minna Hautaniemi Helsingin luonnontiedelukiosta valottaa kello 14.00 alkaen miten syntyi arktinen kurssikokonaisuus yhteistyössä ulkoministeriön kanssa.

Lauantaina 26.1. klo 11.00 tiedottaja Päivi Suhonen kertoo  Euroopan neuvostosta: ”Mitä jokaisen pitäisi tietää Euroopan neuvostosta?”

Saatavilla tuoreita julkaisuja

Juuri painosta tulleet julkaisumme Euroopan kartta 2019 sekä kirjanmerkit 2019 ovat maksuttomasti noudettavissa messuosastolta. Mahdollista on myös tutustua Eurooppatiedotuksen uusimpaan videoprojektiin, joka on toteutettu yhteistyössä Tussitaikurien kanssa. Jusun ja Krebin normipäivä –video on tehty myös opetuskäyttöön soveltuvaksi.

Tervetuloa messuosastollemme 6n50!