Kuva:
Uutinen 29.4.2019

Eurooppa-päivän juhlinta aloittaa EU-vaalien loppukirin

Eurooppa-päivä piristää jälleen eurooppalaisten kaupunkien katukuvaa Schumanin julistuksen vuosipäivänä 9.5. Ranskan ulkoministerin Robert Schumanin vuonna 1950 antamaa julistusta pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna. Tarkoituksena oli edistää hiili- ja terästuotannon yhdistämisen ja eurooppalaisen yhtenäisyyden avulla rauhaa ja hyvinvointia. EU:n jäsenmaiden johtajat sopivat Milanon huippukokouksessa vuonna 1985, että toukokuun 9. päivää juhlitaan Euroopan päivänä.

Tänä vuonna Eurooppa-päivää juhlistetaan Helsingin Narinkkatorilla näyttävämmin kuin koskaan. Päivää tähdittävät Ylen suuri vaalipaneeli, Diandra ja Paleface sekä timanttiset keskustelut EU:sta ja EU-vaaleista. Lisäksi Narinkkatorin telttakylästä löytyy pomppulinna, hattaraa, kasvo- ja kynsimaalausta, hernesoppaa sekä tietysti ilmapalloja! Osana Uusimaa-viikkoa toteutettava juhlatapahtuma ohjelmineen on kaikille avoin ja ilmainen.

Eurooppatiedotus toivottaa jokaisen tervetulleeksi juhlistamaan Eurooppaa ja Euroopan unionia. Narinkkatorin teltallamme voit kysyä ja keskustella vaikkapa lähestyvistä EU-vaaleista tai yleisesti EU-asioista. Olemme paikalla koko torstain 9.5. klo 9.00–21.00.

Narinkkatorin juhlatapahtuman ohjelman löydät täältä.