Kuva:
Uutinen 5.7.2019

Pelikenttänä EU -tapahtuma avaa Suomen EU-puheenjohtajakauden

EU-puheenjohtajakauden alkamista juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesäjuhlassa Töölönlahden puistossa. Ulkoministeriön Eurooppatiedotus, valtioneuvoston kanslia sekä Euroopan komissio ja parlamentti kutsuvat jokaisen nauttimaan kesäpäivästä rennon EU-aiheisen ohjelman parissa Kansalaistorilla.

Suomen ja EU-toimielinten ”Pelikenttänä EU” -teltta tuo kansalaiset ja päättäjät yhteen keskustelemaan puheenjohtajakaudesta ja Euroopan unionista. Tarjolla on myös rennompaa ohjelmaa: teltalla voi pelata pöytäfutista sekä hankkia biohajoavan glitter-kasvomaalauksen. Teltta on avoinna klo 11-20. Päivän ohjelma löytyy osoitteesta kesäpäivä.fi

Suomi nostaa puheenjohtajakauden teemoista ilmastonmuutoksen tärkeäksi osaksi kesäjuhlaa: juhlapaikalle Kansalaistorille nousee taiteilija Kaisa Salmen Plastic Mama -ympäristotaideteos. Plastic Mama on kierrätysmuovista tuhannen vapaaehtoisen kanssa valmistettu barokkimekko, joka kohoaa kymmenen metrin korkeuteen.

Helsingin kaupungin järjestämiin kesäjuhliin Töölönlahden puistossa voi tulla piknikille, pelaamaan pihapelejä, tanssimaan lavatansseja tai sitomaan vihtoja ja kukkaseppeleitä. Luvassa on myös musiikkiesityksiä ja kansainvälisen juniorijalkapalloturnauksen, Helsinki Cupin avajaiset.

Suomen EU-puheenjohtajuus näkyy myös Porin SuomiAreenassa 15.–19.7. sekä Turun Eurooppa-foorumissa 29.–31.8.

Puheenjohtajakautta voi seurata myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa #EU2019FI.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Ville Cantell, Eurooppatiedotus, puh. +358 295 351 847.
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi