Bild:
Nyheter 5.7.2019

Spelplan EU – inledningsceremonin för Finlands EU-ordförandeskap hålls på Medborgartorget

Inledningen av EU-ordförandeskapet firas den 8 juli med en sommarfest som är öppen för alla på Medborgartorget och i Tölöviksparken. Utrikesministeriets Europainformation, statsrådets kansli, Europeiska kommissionen och Europaparlamentet hälsar alla välkomna och njuta av en sommardag med lättsamt program på Medborgartorget.

Vid Finlands och EU-institutionernas tält ”Spelplan EU” träffas medborgarna och beslutsfattarna och kan diskutera ordförandeskapet och Europeiska unionen. Det bjuds också på mer lättsamt program: vid tältet kan du spela bordsfotboll och få en ansiktsmålning med biologiskt nedbrytbart glitter. Tältet är öppet mellan klockan 11 och 20. Dagens program finns på kesäpäivä.fi-webbsida.

Av temana under ordförandeskapet lyfter Finland fram klimatförändringarna som en viktig del av sommarfesten: konstnären Kaisa Salmis miljökonstverk kommer att resa sig på Medborgartorget. Plastic Mama är en barockklänning, som med hjälp av tusen frivilliga tillverkats av återvunnen plast. Den kommer att höja sig till tio meters höjd.

Kom till Helsingfors stads sommarfest i Tölöviksparken på picknick, för att spela spel, dansa på dansbanan eller binda blomkransar och bastukvastar! Det bjuds också på musik och öppningen av den internationella fotbollsturneringen för juniorer, Helsinki Cup.

Finlands EU-ordförandeskap syns också på Suomiareena i Björneborg den 15–19 juli och på Europaforum i Åbo den 29–31 augusti.

Du kan också följa Finlands EU-ordförandeskap på nätet och i sociala medier #EU2019FI.

Mer information fås av enhetschef Ville Cantell, Europainformationen, tfn +358 295 351 847.
Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi