Kuva:
Uutinen 9.7.2019

Suomen EU-puheenjohtajakausi puhuttaa Porissa

Kesä-Suomen merkittävintä yhteiskunnallisen keskustelun ulkoilmatapahtumaa vietetään jälleen Porin SuomiAreenassa 15-19.7.2019. Ulkoministeriön Eurooppatiedotus on koko viikon ajan mukana SuomiAreenan Kansalaistorilla yhteistyössä Euroopan komission, Euroopan parlamentin, Eurooppalaisen Suomen ja Eurooppanuorten kanssa.

Suomen puolivuotinen EU-puheenjohtajakausi on juuri pyörähtänyt käyntiin. EU-politiikassa riittää haasteita, mutta samalla puheenjohtajuus on myös vaikuttamisen paikka. Mitä Suomi haluaa kautensa aikana edistää? Entä millainen on kansalaisjärjestöjen rooli puheenjohtajakaudella? Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja, kansanedustaja Jouni Ovaska keskustelevat ajankohtaisista EU-aiheista Purje-lavalla keskiviikkona 17. heinäkuuta klo 14.30. Keskustelun juontaa toimittaja Rita Strömmer.

Ulkoministeriön ministerit ja virkamiehet osallistuvat SuomiAreenan aikana myös muiden järjestäjien tilaisuuksiin. Kattava lista tilaisuuksista ja puhujista löytyy SuomiAreenan kotisivuilta.

SuomiAreena-viikkoa voi seurata sosiaalisen median kanavissamme aihetunnisteilla #UMPori ja #EU2019FI. Keskustelutilaisuuksia voi seurata myös MTV:n verkkosivuilta.

Kansalaistoritelttamme ohjelma on nähtävillä myös Facebookissa. Tervetuloa tapaamaan meitä EU2019FI-teltalle ja keskustelemaan EU-asioista!