Bild:
Nyheter 11.7.2019

Finlands EU-ordförandeskap diskuteras på Suomiareena i Björneborg

Finlands viktigaste evenemang för samhällsdebatt under sommaren, SuomiAreena i Björneborg, arrangeras i år den 15–19 juli. Utrikesministeriets Europainformation är närvarande hela veckan på Suomiareenas medborgartorg i samarbete med Europeiska kommissionen, Europaparlamentet, Finland i Europa rf och Unga europeer rf.

FINLANDS SEX MÅNADER långa EU-ordförandeskap har nyss inletts. Ordförandeskapet kommer inte utan sina utmaningar, men det erbjuder också möjligheter till inflytande. Vilka frågor ska Finland driva under sitt ordförandeskap? En hurudan roll ska civilsamhället ha under ordförandeskapet? Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari och ordföranden för föreningen Finland i Europa, riksdagsledamoten Jouni Ovaska, diskuterar aktuella EU-frågor på Purje-scenen onsdagen den 17 juli kl. 14.30. Journalisten Rita Strömmer leder diskussionen.

UTRIKESMINISTERIETS MINISTRAR OCH tjänstemän deltar också i andra arrangörers program under SuomiAreena. En heltäckande lista över programpunkterna och talarna finns på SuomiAreenas webbplats.

VÅR MEDVERKAN I SuomiAreena kan följas i sociala medier under hashtaggarna #UMPori och #EU2019FI. Det går också att titta på diskussionerna på MTV:s webbplats.

PROGRAMMET I VÅRT tält på medborgartorget finns också på Facebook. Du är välkommen att träffa oss vid EU2019FI-tältet och diskutera EU-frågor!