Kuva: Valentino Valkaj/ Turun kaupunki
Uutinen 15.8.2019

Eurooppatiedotus mukana Turun Eurooppa-foorumissa – esillä EU ja Afrikka

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus osallistuu elokuun lopussa Turussa järjestettävään Eurooppa-foorumiin. Eurooppatiedotus nostaa tapahtumassa esiin Euroopan unionin ja Afrikan väliset suhteet sekä Suomen EU-puheenjohtajakauden.

Afrikasta kuullaan liian usein vain huonoja uutisia, mutta se on vain pieni osa koko kuvasta – manner on täynnä mahdollisuuksia. Mihin suuntaan EU:n Afrikka-suhteet ovat Suomen EU-puheenjohtajakaudella kehittymässä? Entä mitä haasteita ja mahdollisuuksia afrikkalais-eurooppalainen yritysyhteistyö tuo mukanaan?

Afrikka nousee, mitä tekee EU?

Eurooppatiedotuksen keskustelutilaisuudessa ”Afrikka nousee, mitä tekee EU?” torstaina 29. elokuuta kello 10.30 Vähätorin lavalla ovat mukana kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, ulkoministeriön valtiosihteeri Matti Anttonen, tutkija Liisa Laakso Pohjoismaisesta Afrikka-instituutista sekä Viljami Kettunen, jonka perustama Sun Spot -yritys toimii Ugandassa aurinkoenergia-alalla. Keskustelua vetää Pasi Nokelainen Kaskas Mediasta.

Torstaina 29. elokuuta klo 13.15. Eurooppa-torin tapahtumalavalla Eurooppatiedotuksen päällikkö Ville Cantellin haastateltavana on valtiosihteeri Matti Anttonen. EU-politiikassa riittää haasteita, mutta puheenjohtajamaana Suomella on mahdollisuus vaikuttaa. Mitä EU-puheenjohtajuus käytännössä tarkoittaa ja mitä Suomi haluaa kautensa aikana edistää?

Lisäksi Eurooppatiedotus on läsnä teltalla Eurooppa-torilla Turun pääkirjaston sisäpihalla torstaina ja perjantaina 29.–30.8. Keskustelutilaisuuksiin ja Eurooppa-torille on vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!

Turun Eurooppa-foorumi avaa politiikan syyskauden

Turun Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 29.–31. elokuuta.  Tapahtuma tarjoaa avoimen foorumin yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Eurooppa-foorumista on tulossa jokavuotinen politiikan ja talouden syyskauden avaus Suomessa.

Eurooppa-foorumi koostuu seminaareista, paneelikeskusteluista, kyselytunneista ja kansalaiskeskusteluista.

Lisätietoa tapahtumasta
Turun Eurooppa-foorumin ohjelma