Kuva: Eurooppatiedotus
Uutinen 14.10.2019

Tietokirjallisuus murtaa (EU)-myytit – Eurooppatiedotus Helsingin Kirjamessuilla

Eurooppatiedotus osallistuu Helsingin kirjamessuille 24.–27. lokakuuta laajalla kattauksella faktapohjaista ohjelmaa. Tietokirjallisuutta ja EU-tietoa käsittelevän keskustelutilaisuuden järjestämisen lisäksi messuilla julkaistaan uusi EU-perusteos.

Yhdessä Eurooppalaisen Suomen kanssa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa keskustellaan tietokirjojen roolista feikkiuutisten ja mielipiteenmuokkauksen aikakautena sekä murretaan myyttejä EU:sta. Keskustelutilaisuus järjestetään Hakaniemi-lavalla 24.10. kello 13.30–14:00. Paikalla on keskustelijoina toimittaja ja EU-perusteoksen kirjoittaja Heli Satuli, vuoden 2019 nuori eurooppalainen Atte Ahokas, politiikan konkari Liisa Jaakonsaari sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Keskustelun juontaa toimittaja Pekka Mykkänen.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu paneeliin. Kuva: Valtioneuvoston kanslia

Eurooppatiedotuksen messuosastolla 6e1 on myös tarjolla monenlaista ohjelmaa. Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee osastolla sunnuntai-iltapäivällä 27.10. Eurooppanuoret tarjoavat messukävijöille myös mahdollisuuden testata EU-tietämyksensä ”27 totuutta EU:sta” –pelissä. Lisäksi osastolla on tarjolla sekä Eurooppatiedotuksen kuin Eurooppanuorten julkaisuja.

Messuilla julkaistaan myös uusi EU-perusteos, joka tarjoaa tiiviin mutta kattavan faktapohjaisen katsauksen Euroopan unioniin ja sen tulevaisuuteen. Julkaisua on saatavilla Helsingin kirjamessujen aikana Eurooppatiedotuksen osastolta 6e1. Messujen jälkeen teoksen voi tilata muiden Eurooppatiedotuksen julkaisujen tapaan osoitteesta https://julkaisut.um.fi/.

Lisätietoja:

Petteri Heliste, puh. +358 29 535 0284

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi