Bild: Eurooppatiedotus
Nyheter 14.10.2019

Facklitteratur slår hål på EU-myter – Europainformationen på Helsingfors bokmässa

Europainformationen deltar i Helsingfors bokmässa den 24 –27 oktober med ett brett utbud faktaorienterat program. Under mässan ordnar vi en diskussion om facklitteratur och EU-kunskap och ger ut en ny utgåva av boken EU-basfakta.

Under diskussionen, som ordnas tillsammans med föreningen Finland i Europa rf, dryftas facklitteraturens roll i en tid av fejknyheter och informationspåverkan. Under debatten slår vi hål på seglivade myter om EU. Diskussionen hålls på Hagnässcenen den 24 oktober kl. 13.30–14.00. I diskussionen deltar journalisten och författaren till EU-basfakta Heli Satuli, årets unga europé 2019 Atte Ahokas, veteranpolitikern Liisa Jaakonsaari och ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist. Redaktören Pekka Mykkänen leder diskussionen.

Minister för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist deltar i paneldiskussionen. Foto: Statsrådets kansli

I Europainformationens mässmonter 6e1 hittar du också olika slags program. Utrikesminister Pekka Haavisto besöker montern söntagen den 27 oktober. Föreningen Unga européer erbjuder mässbesökarna en möjlighet att testa sin kunskap om EU i spelet ”27 sanningar om EU”. I montern finns dessutom både Europainformationens och Unga européers publikationer.

På mässan ger vi ut en ny utgåva av EU-basfakta (på finska, den svenska uppdaterade utgåvan kommer i december) som ger en kortfattad men heltäckande faktabaserad översikt över Europeiska unionen och dess framtid. Du kan hämta ditt eget exemplar i Europainformationens monter 6e1. Efter mässan kan verket beställas på samma sätt som Europainformationens övriga publikationer, på adressen https://julkaisut.um.fi/.

Ytterligare information:

Petteri Heliste, tfn +358 29 535 0284

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi