Kuva:
Uutinen 7.8.2020

Eurooppatiedotuksen aineistoista potkua EU-opintoihin

Eurooppatiedotus tarjoaa opettajille ja opiskelijoille erilaisia EU-aineistoja opetuksen ja oppimisen tueksi. Kaikki materiaalimme ovat maksuttomia ja vapaasti käytettävissä. Uutena tulokkaana valikoimastamme löytyy nyt myös verkossa pelattava EU-peli.

Kaikki julkaisumme ovat saatavilla paperiversiona, pdf-muodossa ja osa myös e-kirjana. Valikoimissamme on muun muassa tuhti tietopaketti EU-perusteos, joka soveltuu hyvin esimerkiksi lukion Eurooppa-kurssin käyttöön tai vaikka ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen. Euroopan kartasta ja kirjanmerkeistä on iloa ja hyötyä jo alakoululuokista alkaen.

VALIKOIMASSAMME MUUN MUASSA: 

• EUROOPAN kartta

• KIRJANMERKIT, joista voi kerrata esimerkiksi EU-maiden liput ja pääkaupungit

• EU-PERUSTEOS, tuhti tietopaketti EU:sta ja sen toiminnasta

• MUUT KIRJAT ja esitteet opiskelun tueksi

Voit tilata aineistojamme maksutta julkaisupalvelustamme

Kuvassa euroopan kartta

EU-pelit vievät matkalle Jusun ja Emman kanssa

EU-aiheisissa peleissämme pelaajan tehtävänä on auttaa kahta kaverusta, Jusua ja Emmaa, kertaamaan EU-faktoja Euroopan parlamentin kuulemista ja Brysselin-matkaa varten. Pelien tarkoituksena on tuoda hauskalla ja osallistavalla tavalla esiin perustietoja Euroopan unionin toiminnasta. Pelit on toteutettu suomalaisen koulutusteknologiayritys Seppo.io:n alustalle, ja ne ovat koulujen käytössä maksutta. Parhaiten pelit sopivat toisen asteen opiskelijoille tai yläkoulussa käytettäviksi.

EU-pelistä on kaksi eri versiota. Opetuskäyttöön suunnattu peli julkistetaan syksyllä 2020. Molemmat pelit ovat saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Opettajien EU-seminaarit jatkuvat

Historian ja yhteiskuntaopin opettajille tarkoitetut koulutusseminaarit järjestetään tänäkin syksynä yhteistyössä Historian- ja yhteiskuntaopin opettajien liiton HYOL ry:n, Euroopan parlamentin Suomen-toimiston ja Ulkopoliittisen instituutin kanssa. Lisätietoa löytyy HYOLin sivuilta.

Eurooppatiedotus aktiivisena sosiaalisessa mediassa

Vastaamme kysymyksiin Twitterissä ja Facebookissa. YouTubesta löydät Eurooppatiedotuksen videoita opetuskäyttöön ja Slidesharesta löytyy kalvosarjoja. Niin opettajien kuin opiskelijoidenkin kannattaa tutustua kanaviimme:

  • Facebook: uusimmat verkkojuttumme, tapahtumat ja muut EU-vinkit
  • Twitter: seuraamme EU-uutisia reaaliajassa
  • YouTube: EU-aiheisia videoita esimerkiksi opetuskäyttöön
  • Instagram: kuvia ja videoita EU:n kulissien takaa
  • Flickr: kuvia tapahtumistamme
  • Slideshare: diaesityksiä seminaareistamme

EUROOPPATIEDOTUS TOIVOTTAA HYVÄÄ alkavaa lukuvuotta!