Kuva: Vesa Aaltonen, Turun kaupunki
Uutinen 19.8.2020

Eurooppatiedotus sekoittaa korttipakkaa Turun Eurooppa-foorumissa

Turun Eurooppa-foorumi kokoaa suomalaisvaikuttajat ja kansalaiset keskustelemaan Suomen roolista Euroopassa ja Suomen 25-vuotisesta EU-jäsenyydestä 27.–28. elokuuta 2020. Ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestää Turussa keskustelutilaisuuden perjantaina 28. elokuuta. Koko Eurooppa-foorumin ohjelmaa on mahdollista seurata verkossa.

Suomen EU-jäsenyys on saavuttanut jo neljännesvuosisadan kunnioitettavan iän. Mutta mikä onkaan parasta EU:ssa? Entä pahinta? Onko subsidiariteettiperiaate jotain syötävää? Mitä tapahtuu, kun toimittaja, meppi ja virkamies kohtaavat Turun kesässä EU25v.-korttipelin äärellä? Leikkisät ja vakavammatkin kysymykset haastavat niin keskustelijat kuin yleisön. Vastaamaan pääsevät meppi Alviina Alametsä, STT:n toimittaja Anniina Luotonen sekä yksikönpäällikkö Mika Kukkonen ulkoministeriön Eurooppa-osastolta. Keskustelua vetää ulkoministeriön viestintäjohtaja Elina Ravantti.

Eurooppatiedotuksen keskustelu järjestetään perjantaina 28.8. klo 12.15–13.00 hotelli Radisson Blu Marina Palacessa Turussa. Koronavirustilanteen vuoksi paikalla olevan yleisön määrää rajoitetaan, mutta keskustelua on mahdollista seurata myös verkossa. Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää Turun Eurooppa-foorumin mobiilisovelluksen kautta sekä Twitterissä aihetunnisteella #eurooppafoorumi. Kaikki Turun Eurooppa-foorumin keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin YouTubesta.

Turun Eurooppa-foorumi tarjoaa avoimen foorumin yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa, ja siitä on tulossa jokavuotinen politiikan ja talouden syyskauden avaus Suomessa.

Twitterissä: #eurooppafoorumi #UMTurku