Bild: Vesa Aaltonen, Turun kaupunki
Nyheter 21.8.2020

Europainformationen lägger korten på bordet under Europaforum Åbo

Den 27–28 augusti 2020 samlar Europaforum i Åbo finländska påverkare och medborgare för att diskutera Finlands roll i Europa och EU-medlemskapet som fyller 25 år. Utrikesministeriets Europainformation ordnar en paneldebatt i Åbo fredagen den 28 augusti. Allt program under Europaforum går att följa på nätet.

Finlands EU-medlemskap har redan uppnått en hedervärd ålder på ett kvarts sekel. Vad är egentligen det bästa med EU? Och vad är sämst? Är subsidiaritetsprincipen något som går att äta? Vad händer när en journalist, en Europaparlamentariker och en tjänsteman möts över ett parti ”EU 25 år”-kortspel en sommardag i Åbo? De lekfulla och allvarliga frågorna utmanar såväl spelarna som publiken. Kring spelbordet sitter Europaparlamentarikern Alviina Alametsä, STT-redaktören Anniina Luotonen och Mika Kukkonen från utrikesministeriets Europaavdelning. Diskussionen leds av utrikesministeriets kommunikationsdirektör Elina Ravantti.

Europainformationens paneldiskussion hålls fredagen den 28 augusti kl. 12.15–13.00 på hotell Radisson Blu Marina Palace i Åbo. På grund av coronaläget begränsas antalet deltagare på platsen, men alla diskussioner går att följa på nätet. Du kan skicka frågor och kommentarer genom Europaforums egen app eller på Twitter med hashtagg #eurooppafoorumi och #europeforum. Alla diskussioner spelas också in och läggs upp på YouTube.

Europaforum i Åbo är ett öppet forum för samhällsdebatt om Finlands nuvarande och framtida roll i Europa och Europeiska unionen. Forumet ordnas nu för tredje gången och meningen är att forumet ska blir ett årligen återkommande evenemang och ett startskott för den politiska och ekonomiska diskussionen i Finland varje höst.

Delta i debatten på Twitter: #EUROOPPAFOORUMI #EUROPEFORUM #UMTURKU