Kuva:
Uutinen 23.9.2020

EU-peli 2.0 opetuksen tueksi

Keväällä ilmestynyt EU-peli saa jatkoa, kun Eurooppatiedotus julkistaa erityisesti opetuskäyttöön suunnitellun verkossa pelattavan EU-peli 2.0:n. Pelin tarkoituksena on tuoda hauskalla ja osallistavalla tavalla esiin perustietoja Euroopan unionin toiminnasta.

EU-peli 2.0:ssa seikkailevat Eurooppatiedotuksen animaatiovideoista tutut Emma ja Jusu, jotka on kutsuttu Brysseliin Euroopan parlamentin kuultaviksi. Kaksikon pitää kerrata EU-faktoja Brysselin-matkaa varten. Pelaajan tehtävä on auttaa pelin päähenkilöitä EU-aiheisissa kysymyksissä läpi pelin.

Peli sopii toisen asteen opiskelijoille ja myös yläkouluissa käytettäväksi. EU-peli 2.0 on saatavissa suomeksi ja ruotsiksi ja se on ladattavissa maksutta. Peli on toteutettu Seppo-pelialustalla yhteistyössä Lentävä liitutaulu -yrityksen kanssa.

Myös Eurooppa-päivänä julkaistu lyhyempi versio EU-peli on edelleen pelattavissa suoraan linkin kautta ilman erillistä lataamista.

Mukavia pelihetkiä!

EU-peli 2.0:n latausohjeet

1. Mene Seppo-kauppaan play.seppo.io/shop/

2. Valitse kohta ”Lataa sponsoroitu peli”.

3. Syötä kenttään aktivointikoodi ”Eurooppatiedotus”. (Huom! Iso alkukirjain)

4. Valitse peli ja toimi alustan ohjeiden mukaan.

Kun olet ladannut pelin Seppo-kaupasta, sinulle muodostuu oma Seppo-salasana, joka lähetetään sähköpostiisi. Sen avulla voit kirjautua käyttämään peliä Seppossa myöhemminkin, eikä peliä tarvitse ladata uudelleen.

Pelit toimivat verkkoselaimella, sekä tabletilla että älypuhelimessa. Selaimeksi sopii esimerkiksi Chrome tai Safari. Opettaja voi käyttää ohjaajan näkymää joko tietokoneella tai tabletilla. Oppilaiden vastaukset löytyvät pelin jälkeen arkistosta.