Bild:
Nyheter 23.9.2020

EU-spelet 2.0 till stöd för undervisningen

EU-spelet, som lanserades i somras, får nu en fortsättning då Europainformationen introducerar EU-spelet 2.0, som fungerar på webben och som är planerat särskilt för undervisningsbruk. Syftet med spelet är att på ett roligt och inkluderande sätt lyfta fram basfakta om Europeiska unionens verksamhet.

EU-spelet 2.0 är ett äventyr med Emma och Jusu, som figurerar i Europainformationens animerade videor. De har blivit inbjudna till ett samråd i Europaparlamentet i Bryssel. De två vännerna behöver repetera vissa EU-basfakta inför sin resa. Det är spelarens uppgift att hjälpa dem att svara på olika frågor om EU i spelet.

Spelet lämpar sig för andra stadiets studerande och också för elever i klasserna 7–9. EU-spelet 2.0 finns i finsk och svensk version, och det kan laddas ner gratis. Spelet fungerar på spelplattformen Seppo och har tagits fram i samarbete med företaget Lentävä liitutaulu.

Dessutom kan också den kortare versionen av EU-spelet, som lanserades på Europadagen, alltjämt spelas direkt via länken utan att den behöver laddas ned separat.Trevliga spelstunder!

Så laddar du ner EU-spelet 2.0

1. Gå till Seppo-butiken play.seppo.io/shop/
2. Välj ”Lataa sponsoroitu peli”.
3. Skriv in aktiveringskoden ”Europainformationen”. (Obs! Stor initial)
4. Välj spel och följ de anvisningarna som ges.

När du har laddat ned spelet i Seppo-butiken får du ett eget Seppo-lösenord, som skickas till din e-post. Med hjälp av det kan du logga in i Seppo och använda spelet även i ett senare skede, utan att du behöver ladda ned det på nytt.

Spelen fungerar med webbläsare och kan spelas på en pekplatta eller smarttelefon. Lämpliga webbläsare är t.ex. Chrome eller Safari. Läraren kan använda handledarvyn på en dator eller pekplatta. Elevernas svar hittas i arkivet efter att spelet är över.