Kuva: Valtioneuvoston kanslia
Uutinen 13.10.2020

Eurooppaministeri kutsuu suomalaiset keskustelemaan EU-politiikasta

Valtioneuvoston viestintäosasto  13.10.2020 

Tiedote 640/2020

 

Suomi on ollut neljännesvuosisadan Euroopan unionin jäsenenä – millainen on EU kansalaisten silmin? Mikä tulisi olla EU:n tulevaisuuden suunta ja Suomen rooli osana unionia? Anna äänesi kuulua Suomen toiminnasta EU:ssa ja liity mukaan hallituksen EU-selontekoa koskeviin avoimiin kansalaiskeskusteluihin!

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen järjestää kaksi hallituksen EU-selonteon valmisteluihin liittyvää kansalaistilaisuutta. Verkkotilaisuudet ovat avoimia kaikille ja niihin voi osallistua lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja. Tilaisuuksia voi seurata suorana lähetyksenä valtioneuvoston Youtube-kanavalta, jossa ne ovat myöhemmin saatavilla myös tallenteina. Lisäksi tallenteet ovat saatavilla valtioneuvoston verkkosivuilla osoitteessa vn.fi/live.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään maanantaina 26.10. klo 14.30 ‒ 16.00 ja sen teemana on ”EU:n kriisinkestävyys – enemmän kuin tekijöidensä summa”. Ministeri Tuppuraisen kanssa kansalaisten kysymyksiin vastaavat Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela, yliopistotutkija Timo Miettinen ja ekonomisti Sixten Korkman.

Toisessa tilaisuudessa keskiviikkona 4.11. klo 9.00 – 10.30 ääneen pääsevät etenkin nuoret. Ministeri Tuppuraisen vieraaksi studioon saapuvat Eurooppanuoret ry:n, Allianssi ry:n sekä Sakki ry:n edustajat. Keskustelun aiheena on ”Nuoret ja EU – mitä haluamme unionilta tulevaisuudessa?”

Molemmissa tilaisuuksissa pääroolissa ovat yleisökysymykset, joiden pohjalta keskustelua käydään. Keskusteluiden aikana kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää Twitterissä tunnisteella #EUselonteko.

Kansalaisilla ja kansalaisjärjestöillä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja myös etukäteen kirjoittamalla ne täältä löytyvään lomakkeeseen. Voit myös esittää kysymyksesi lyhyellä videolla. Kuvaa video vaakasuoraan ja lähetä se Whatsappilla numeroon 046 923 5090. Laitathan nimesi mukaan viestiin. Näytämme videoita nimien kera kyseisten keskustelutilaisuuksien suorissa lähetyksissä sekä niistä tehtävissä tallenteissa. Valtioneuvoston kanslia ei säilytä saamiaan videotiedostoja, vaan poistaa ne tilaisuuksien jälkeen. Lisää valtioneuvoston kanslian tietosuojasta. Etukäteiskysymyksiä otetaan vastaan ensimmäiseen keskusteluun 22.10. asti ja toiseen keskusteluun 2.11. saakka.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Pilvi-Elina Kupias p. 0295 160 995 ja erityisavustaja (mediasuhteet) Emilia Tervonen p. 0295 161 035