Kuva:
Uutinen 31.10.2020

Valtionavustukset Eurooppa-tiedottamiseen haettavana vuodelle 2021

Valtionavustusten haku Eurooppa-tiedottamiseen on avattu kansalaisjärjestöille. Avustusten tavoitteena on EU-tietouden lisääminen. Haku jatkuu 4. joulukuuta 2020 saakka.

Ulkoministeriö avaa haettavaksi valtionavustukset kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Avustukset myönnetään, mikäli eduskunta osoittaa vuoden 2021 valtion talousarviossa tähän varoja. Hakukierros on auki 31.10.–4.12.2020.

Avustuksiin on vuoden 2021 talousarviossa esitetty 420 000 euroa. Avustusten tavoitteena on Euroopan unioniin liittyvän tietouden lisääminen sekä ajankohtaisen EU-keskustelun edistäminen. Vuoden 2021 hakukierroksen painopisteitä ovat:

  • Nuorten EU
  • Ihmisoikeudet ja oikeusvaltiokehitys
  • EU:n elpyminen ja kestävä kasvu – haasteet ja mahdollisuudet koronapandemian jälkeen
  • EU:n globaali rooli ja ulkosuhteet

Avustusten myöntämisessä, maksamisessa, käytössä ja käytön valvonnassa noudatetaan valtionavustuslakia (688/2001). Tukea voidaan myöntää suomalaisille, voittoa tavoittelemattomille kansalaisjärjestöille.

Hakuohjeet ja hakulomakkeet

Usein kysytyt kysymykset valtionavuista Eurooppa-tiedottamiseen