Kuva:
Uutinen 26.2.2021

Eurooppa-neuvoston jäsenten videokokouksessa esillä koronatoimet ja EU:n kyky vastata rajat ylittäviin terveysuhkiin tulevaisuudessa

 

Valtioneuvoston viestintäosasto 25.2.2021
119/2021

Eurooppa-neuvoston jäsenet kokoontuvat videokokoukseen 25.-26.2.2021. Suomea kokouksessa edustaa pääministeri Sanna Marin.

Torstain 25. helmikuuta aiheina olivat ajankohtainen koronavirustilanne ja EU:n kyky vastata rajat ylittäviin terveysuhkiin tulevaisuudessa. EU-maiden johtajat totesivat, että rokotteiden tuotantoa ja rokottamista on nopeutettava. Virusmuunnokset on havaittava nopeasti ja rokotteita on kehitettävä vastaamaan niihin mahdollisimman pian. Rokotuksia tuottavien yritysten on noudatettava sopimusperusteisia aikatauluja rokotusten toimittamisessa.

EU-maat ovat sitoutuneita vauhdittamaan rokotteiden saantia myös EU:n lähialueille ja maailmanlaajuisesti. EU-maat jatkavat myös yhteistyötä kansainvälisen rokotustodistuksen saamiseksi.

Eurooppa-neuvoston jäsenet keskustelivat myös siitä, mitä koronapandemiasta voidaan oppia, jotta unioni on valmiimpi vastaamaan tulevaisuuden terveyshaasteisiin.

Kokous jatkuu perjantaina 26. helmikuuta turvallisuuteen, puolustukseen ja eteläiseen naapurustoon liittyvillä aiheilla.

 

Lisätietoa Eurooppa-neuvoston päätöksistä löydät neuvoston sivuilta sekä EU:n yhteiset toimet koronapandemiassa valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla.

 

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto, p. 050 468 5949, erityisavustaja (EU-asiat) Tuulia Pitkänen p. 0295 160 231, EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia