Kuva:

Valtioneuvoston kanslian verkkosivuilla voit seurata kaikkia ministeriöiden ajankohtaisia EU-aiheisia tiedotteita, kirjoituksia ja puheita.

Ajankohtaista 3.5.2021

Eurooppa-päivän verkkotapahtumassa puhuttavat EU-uramahdollisuudet ja EU:n tulevaisuus

Eurooppa-päivän juhlinta laajenee tänä vuonna kolmipäiväiseksi verkkotapahtumaksi 7.–9. toukokuuta. Ranskan ulkoministerin Robert Schumanin 9.5. 1950 antamaa julistusta pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna. Tarkoituksena oli edistää hiili- ja terästuotannon yhdistämisen ja eurooppalaisen yhtenäisyyden avulla rauhaa ja hyvinvointia. EU:n jäsenmaiden johtajat sopivat Milanon huippukokouksessa vuonna 1985, että toukokuun 9. päivää juhlitaan Euroopan päivänä.

Tänä vuonna Eurooppa-päivän ohjelmaa järjestetään kolmena päivänä perjantaista sunnuntaihin 7.–9.5. Kaikkea ohjelmaa voi seurata Eurooppa-päivän verkkosivuilla.

Eurooppatiedotus ja Eurooppanuoret järjestävät osana ohjelmaa EU-uramahdollisuuksiin keskittyvän keskustelun perjantaina 7.5. klo 13.00. Millaisia työmahdollisuuksia EU tarjoaa, ja miten EU-uralle voi hakea? Entä miksi on tärkeää, että suomalaisia toimii EU-tehtävissä myös tulevaisuudessa? Avauspuheenvuoron pitää Sitran yliasiamies, ex-komissaari Jyrki Katainen. Panelisteina ovat Iina Lietzén Euroopan ulkosuhdehallinnosta sekä Ville Majamaa ja Antti Karhunen Euroopan komissiosta. Keskustelun moderoi yksikönpäällikkö Anu Pulkkinen Eurooppatiedotuksesta.

Viikonlopun ohjelmassa on muun muassa pohdintaa Euroopan tulevaisuudesta, Vuoden eurooppalaisen ja Vuoden nuoren eurooppalaisen valinta sekä koko perheen viihdeohjelmaa. Tervetuloa mukaan!

Eurooppa-päivän ohjelma

Home