Kuva: Pekko Korvuo
Uutinen 26.5.2021

EU-uralla pääsee vaikuttamaan EU:n tulevaisuuteen – katso tallenne keskustelusta

”Euroopan unionissa arvostetaan oma-aloitteisuutta ja uusia ideoita. Suosittelen tökkimään kuluneita toimintatapoja”, totesi panelisti Ville Majamaa Euroopan komissiosta.

Eurooppatiedotus ja Eurooppanuoret järjestivät osana Eurooppa-päivän verkkotapahtumaa EU-uramahdollisuuksiin keskittyvän keskustelun 7. toukokuuta. Avauspuheenvuoron piti Sitran yliasiamies, ex-komissaari Jyrki Katainen. Panelisteina keskustelussa olivat Iina Lietzén Euroopan ulkosuhdehallinnosta sekä Ville Majamaa ja Antti Karhunen Euroopan komissiosta.

Tilaisuudessa keskusteltiin siitä, millaisia työmahdollisuuksia EU tarjoaa ja miten EU-uralle voi hakea. Panelistit pohtivat myös sitä, miksi on tärkeää, että suomalaisia toimii EU-tehtävissä myös tulevaisuudessa.

”EU-uralla pääsee rakentamaan Eurooppaa ja vaikuttamaan EU:n tulevaisuuteen. EU:lla on yhteensä noin 60 000 työpaikkaa – vaihtoehtoja siis riittää”, summasi Iina Lietzén.

Katso keskustelun tallenne