Kuva:
Uutinen 25.10.2021

Euroopan tulevaisuus puhuttaa Helsingin Kirjamessuilla

Helsingin kirjamessut pidetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–31. lokakuuta. Eurooppatiedotus tarjoaa osastolla 6g10 tietoa ajankohtaisista EU-kysymyksistä sekä valikoiman maksuttomia julkaisuja. Messuilla julkaistaan uusi teos ”Moninaisuudessaan yhtenäinen? Euroopan unionin suunta”. Lisäksi Eurooppatiedotus järjestää sunnuntaina 31. lokakuuta lavakeskustelun Euroopan tulevaisuudesta koronapandemian jälkeen.

Messuilla julkaistavassa ”Moninaisuudessaan yhtenäinen? Euroopan unionin suunta” -kirjassa käsitellään EU:n tulevaisuutta monesta eri kulmasta. Teos kartoittaa EU:n politiikan muodostumista ja muutoksia sekä pohtii unionin tulevia ratkaisuja. Tarkastelun ytimessä on kysymys, pystyykö EU uudistumaan ja toteuttamaan sen tavoittelemaa yhtenäistä politiikkaa.

Kirjan ovat toimittaneet Tampereen yliopiston valtio-opin professori Tapio Raunio sekä yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani Juho Saari. Kirjaa on saatavilla messujen aikana Eurooppatiedotuksen osastolta, ja sen voi tilata maksutta 28. lokakuuta alkaen myös ulkoministeriön julkaisupalvelujen kautta.

Eurooppatiedotus järjestää sunnuntaina 31.10. klo 12.00 Hakaniemi-lavalla Euroopan tulevaisuuteen liittyvän keskustelutilaisuuden. Koronapandemia on ravistellut Eurooppaa ja koko maailmaa. Miten EU nousee pandemiasta? Miten kriisi on vaikuttanut unioniin ja muuttuuko sen toiminta? Aiheesta keskustelevat eurooppaministeri Tytti Tuppurainen, tietokirjailija Sixten Korkman sekä ”Moninaisuudessaan yhtenäinen?” -kirjan kirjoittaja Tapio Raunio. Keskustelua vetää kirjailija ja Ylen Ranskan-toimittaja Annastiina Heikkilä.

Eurooppaministeri Tuppurainen vierailee Eurooppatiedotuksen osastolla 6g10 lavakeskustelun jälkeen sunnuntaina 31.10. noin klo 12.30 alkaen.

Eurooppatiedotuksen osastolla voit myös kertoa, mitä toivot Euroopan ja EU:n tulevaisuudelta. Näkemyksiä EU:n tulevaisuudesta kerätään osana Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tarkoitus on antaa kansalaisille mahdollisuus saada äänensä kuuluviin. Messuilla esiin tulleita näkemyksiä välitetään osaksi EU-tason pohdintaa siitä, millaista Eurooppaa haluamme rakentaa.

Vastaamalla kyselyyn messuosastolla voit osallistua arvontaan, jossa palkintoina on kaksi Museokorttia. Voittajat arvotaan Kirjamessujen jälkeisellä viikolla.

Tietoa Kirjamessujen terveysturvallisuustoimista löydät Messukeskuksen verkkosivuilta täältä.

 

Euroopan tulevaisuuskonferenssin verkkofoorumi löytyy täältä