Kuva:
Uutinen 6.11.2021

Valtionavustukset Eurooppa-tiedottamiseen haettavana vuodelle 2022

Valtionavustusten haku Eurooppa-tiedottamiseen on avattu kansalaisjärjestöille. Avustusten tavoitteena on EU-tietouden lisääminen. Haku jatkuu 3. joulukuuta 2021 saakka.

Ulkoministeriö avaa haettavaksi valtionavustukset kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Avustukset myönnetään, mikäli eduskunta osoittaa vuoden 2022 valtion talousarviossa tähän varoja. Hakukierros on auki 3.12.2021 klo 16.15 saakka.

Avustuksiin on vuoden 2022 talousarviossa esitetty 445 000 euroa. Avustusten tavoitteena on Euroopan unioniin liittyvän tietouden lisääminen sekä ajankohtaisen EU-keskustelun edistäminen. Vuoden 2022 hakukierroksen painopisteitä ovat

  • Nuorten EU
  • EU ihmisoikeustoimijana ja demokratian edistäjänä
  • EU:n kestävä tulevaisuus – digitaalinen ja vihreä siirtymä
  • EU:n globaali rooli, ulkosuhteet ja turvallisuuspolitiikka

Avustusten myöntämisessä, maksamisessa, käytössä ja käytön valvonnassa noudatetaan valtionavustuslakia (688/2001). Tukea voidaan myöntää suomalaisille, voittoa tavoittelemattomille kansalaisjärjestöille.

Hakuohjeet ja hakulomakkeet löytyvät ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen verkkosivuilta.

Usein kysytyt kysymykset