Kuva: Turun kaupunki
Uutinen 19.8.2022

Euroopan muuttunut turvallisuustilanne pääteemana Turun Eurooppa-foorumissa

Turun Eurooppa-foorumi kokoaa jälleen suomalaisvaikuttajia ja kansalaisia keskustelemaan Suomen roolista Euroopassa 24.–26. elokuuta 2022. Tarjolla on monipuolinen kattaus keskusteluja Euroopan muuttuneesta turvallisuustilanteesta sekä Suomen ja EU:n paikasta muuttuvassa maailmanjärjestyksessä. Ulkoministeriöläisiä osallistuu monin tavoin Eurooppa-foorumin tapahtumiin.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus jakaa EU-aiheista tietoa esittelypisteellään Hansatorin kauppakeskuksessa perjantaina 26.8. klo 13–17. Tervetuloa kysymään ja keskustelemaan EU-aiheista!

Ulkoministeriön ministerit ja virkamiehet osallistuvat foorumin aikana puhujina eri järjestäjien tilaisuuksiiin.

Natoa ja geopolitiikkaa perjantai-iltapäivässä

Perjantaina 26.elokuuta kello 13–16 järjestetään hotelli Radisson Blu Marina Palacessa ulko-ja turvallisuuspoliittinen seminaari otsikolla ”Suomen turvallisuuden perusteet muutoksessa”. Ulkoministeri Pekka Haavisto pitää tilaisuudessa keynote-puheenvuoron ja osallistuu paneelikeskusteluun yhdessä Euroopan ulkosuhdehallinnon pääsihteerin Stefano Sanninon kanssa. Seminaarin järjestävät ulkoministeriö, puolustusministeriö, Suomen sotatieteellinen Seura, Suomen Arktinen seura, Suomen Geopoliittinen Seura ja Suomen Atlantti-seura.

Turun Eurooppa-foorumin keskusteluja voi seurata myös verkossa.

Myös paikan päällä osallistuminen on mahdollista, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Paikkoja tilaisuuksiin on rajallinen määrä.

Turun Eurooppa-foorumi edistää monipuolista EU-keskustelua

Turun Eurooppa-foorumi tarjoaa avoimen foorumin yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa.

Ulkoministeriö ja Eurooppa-Foorumi Turussa ry ovat sopineet kumppanuudesta, jossa ulkoministeriö tukee vuosittain järjestettävää Eurooppa-foorumia vuosina 2021–2023. Kumppaneiden yhteinen tavoite on edistää korkeatasoista, monipuolista ja mielenkiintoista EU-keskustelua.

Keskustelua voi seurata myös Twitterissä tunnisteella #Eurooppafoorumi