Kuva:
Uutinen 17.10.2022

Eurooppa-tiedottamisen valtionavustukset vuodelle 2023 haettavana marraskuussa

Ulkoministeriö avaa marraskuussa 2022 haettavaksi valtionavustukset kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen vuodelle 2023. Haku on auki 4.11.–2.12.2022. Hakuohjeet ja -lomakkeet julkaistaan haun avautuessa ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen verkkosivuilla. Eurooppatiedotus järjestää kansalaisjärjestöjen edustajille infotilaisuuden hakukierroksesta tiistaina 8.11.2022.

Tukea kansalaisjärjestöjen EU-aiheisiin tiedotushankkeisiin

Valtionavustusten tavoitteena on Euroopan unioniin liittyvän tietouden lisääminen sekä ajankohtaisen EU-keskustelun edistäminen. Avustukset myönnetään, mikäli eduskunta osoittaa vuoden 2023 valtion talousarviossa tähän varoja. Tuki on tarkoitettu nimenomaisesti tiedotushankkeisiin.

Hakumenettelyssä painotetaan vuosittain erilaisia ajankohtaisia EU-teemoja. Vuoden 2023 hakukierroksen painopisteitä ovat

  • EU ihmisoikeustoimijana ja demokratian edistäjänä
  • EU:n talous ja energiapolitiikan suunta
  • EU globaalina toimijana: yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja EU:n rooli konfliktien ratkaisijana
  • EU:n laajentuminen

Avustusten myöntämisessä, maksamisessa, käytössä ja käytön valvonnassa noudatetaan valtionavustuslakia (688/2001). Tuki on harkinnanvaraista ja sitä voidaan hakemuksesta myöntää suomalaisille, voittoa tavoittelemattomille kansalaisjärjestöille, jotka ovat olleet merkittyinä yhdistysrekisteriin vähintään vuoden ajan ennen hakuajan päättymistä. Tukea ei voida myöntää yksityishenkilöille tai ryhmille.

Kansalaisjärjestön edustaja – ilmoittaudu infotilaisuuteen

Eurooppatiedotus järjestää tiistaina 8.11. klo 14–15 Teamsissa järjestöjen edustajille tarkoitetun infotilaisuuden vuoden 2023 valtionavustushausta. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä, ja niitä voi myös lähettää ennakkoon osoitteeseen eurooppatiedotus@formin.fi. Mukaan voivat ilmoittautua vain järjestöjen edustajat. Ilmoittautuminen infotilaisuuteen on auki perjantaihin 4.11. klo 16 saakka.

Ilmoittaudu järjestösi edustajana infotilaisuuteen