Kuva: EU
Uutinen 4.1.2023

Harjoittelijaksi EU:n delegaatioon kaudelle 2023–2025

Euroopan ulkosuhdehallinto (EUH) ja komissio etsivät harjoittelijoita 140 delegaatioon ympäri maailmaa. Haku on avoinna ajalla 4.1.–31.1.2023.

Harjoitteluohjelma tarjoaa poliittisia, lehdistö- ja viestintätehtäviä (EUH) sekä kehitysyhteistyöhön, kauppaan ja talouteen liittyviä tehtäviä (komissio).

Jäsenvaltiot tekevät rekrytoinnin ensivaiheen, mukaan lukien haastattelut, jotka järjestetään helmi-maaliskuussa. EUH ja komissio tekevät lopulliset valinnat. Tieto valinnasta tulee kesäkuussa. Harjoittelijat aloittavat delegaatioissa syys-lokakuussa 2023. Suomi pyrkii saamaan 2+2 harjoittelijaa tulevalle kaudelle.

Kuka voi hakea harjoittelijaksi?

  • Suomen kansalainen
  • Korkeakoulututkinnon suorittanut
  • Erinomainen englannin ja/tai ranskan osaaja; muu kielitaito katsotaan eduksi
  • Delegaatiossa työskentelystä motivoitunut
  • Relevanttia työkokemusta, järjestö- tai muuta soveltuvaa kokemusta, esimerkiksi vapaaehtoistyötä tai julkaisutoimintaa omaava henkilö

Delegaatiot EU:n diplomatian ytimessä

Diplomatia EU:n ja unionin ulkopuolisten maiden välillä on tärkeä osa EU:n yhteistä ulko-ja turvallisuuspolitiikkaa. Diplomatian ytimessä ovat EU:n noin 140 edustustoa, joita on sijoitettu ympäri maailmaa. Nämä delegaatiot edustavat unionin kansalaisia ja edistävät EU:n tavoitteita ja arvoja. Ne myös vastaavat kaikista politiikan osa-alueista EU:n ja asemamaan välisissä suhteissa.

Tämän lisäksi edustustojen tehtävänä on kasvattaa EU:n näkyvyyttä ja lisätä tietoutta Euroopan unionista. EU:lla on myös edustustoja kansainvälisissä organisaatioissa, kuten YK:ssa ja Maailman kauppajärjestössä.