Kuva:
Uutinen 19.1.2023

Ulkoministeriön Educa-messuosaston teemana koulutuksen tukeminen kriisialueilla

Opetus- ja kasvatusalan Educa 2023 -messut pidetään Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1.2023. Eurooppatiedotus tarjoaa ulkoministeriön osastolla 6n50 päivitettyjä materiaaleja ajankohtaisista EU-aiheista. Osastolla kuullaan myös mielenkiintoisia puheenvuoroja siitä, miten Suomi ja EU tukevat koulutusta maailman kriisialueilla.

Ulkoministeriön osastolta 6n50 voi hakea mukaan maksuttomia EU-aiheisia kirjoja ja muita julkaisuja. Tarjolla on esimerkiksi päivitettyjä Euroopan karttoja ja uusi painos EU lyhyesti -esitteestä. Kokonaan uutena ulkoministeriön julkaisuna messuilla on jaossa ajankohtainen Nato lyhyesti -esite.

Perjantaina 27.1. klo 12–12.30 ulkoministeriön osastolla vierailevat opettaja Ilona Taimela ja ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner. Tule osastolle kuulemaan, miten suomalaislasten etäopetus Al-Holin leirillä Syyriassa sujui kolme vuotta sitten.

Perjantaina klo 14–16 osastolla ovat tavattavissa Kirkon Ulkomaanavun koulutusasiantuntija Pauliina Kemppainen ja Pelastakaa Lapset -järjestön erityisasiantuntija Emmi Pakkala. Asiantuntijat kertovat Education in Emergencies -hankkeista Ukrainassa ja Sudanissa.

Ulkoministeriön osastolla voi myös osallistua ”koulutus kriiseissä” -aiheiseen tietovisaan. Palkintona kaikkien osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaksi kappaletta museokortteja. Voittajat arvotaan messujen jälkeisellä viikolla.

Tervetuloa osastolle 6n50! 

Tietoa Educa-messujen ohjelmasta ja näytteilleasettajista löydät Messukeskuksen sivuilta