Bild:
Nyheter 19.1.2023

Undervisning i krisområden som tema för utrikesministeriet på Educa-mässan

Educa 2023-mässan för undervisningssektorn hålls i Helsingfors mässcentrum den 27 – 28 januari 2023. I utrikesministeriets mässmonter 6n50 delar Europainformationen ut uppdaterat material om aktuella EU-frågor. Besökarna får också höra intressanta anföranden om hur Finland och EU stöder undervisningen i världens krisområden.

I ministeriets mässmonter 6n50 hittar besökarna också fria böcker om EU och andra publikationer, till exempel uppdaterade kartor över Europa och en ny upplaga av broschyren EU i korthet. Utrikesministeriets nya broschyr Nato i korthet delas också ut på mässan.

Fredagen den 27 januari kl. 12–12.30 besöker läraren Ilona Taimela och utrikesministeriets konsulära chef Jussi Tanner montern. Kom och lyssna hur det var att distansundervisa de finländska barnen i lägret al-Hol i Syrien för tre år sedan.

Fredagen den 27 januari kl. 14-16 får du också träffa utbildningsexpert Pauliina Kemppainen från Kyrkans Utlandshjälp och Emmi Pakkala, sakkunnig inom påverkansarbete, från organisationen Rädda Barnen. De kommer att berätta om projekten Education in Emergencies i Ukraina och Sudan.

Det ordnas också en frågesport kring temat undervisning i kriser. Alla som deltar i frågesporten och lämnar sin kontaktinformation är med i utlottningen av två Museikort. Vinnarna lottas ut veckan efter mässan.

Välkommen till monter 6n50!

Information om mässprogrammet och utställarna hittar du på Mässcentrumets webbplats.