Kuva:
Uutinen 2.5.2024

Uusi EU-lain synnystä kertova video sekä päivitettyjä EU-materiaaleja saatavilla

Eurooppatiedotuksen suosituimpia julkaisuja on päivitetty. Uudistetut versiot ovat saatavilla EU-perusteoksesta, EU lyhyesti -esitteestä, Euroopan kartasta sekä suosituista kirjanmerkeistä. Lisäksi Eurooppatiedotuksen Youtubesta löytyy EU-lain synnystä kertova uusi video, joka sopii hyvin esimerkiksi opetuskäyttöön.

EU-lakien syntyhistoria on usein monivaiheinen. Mitä vaaditaan, jotta ratkaisua vaativasta ongelmasta päästään koko Euroopan laajuisiin toimenpiteisiin ja uuden EU-lain syntyyn?

Uudella Tussitaikureiden kanssa yhteistyössä tuotetulla videolla avataan muun muassa Suomen EU-päätöksentekoa. Suomen päätöksentekojärjestelmä EU-asioissa on poikkeuksellinen: siihen tarvitaan ministeriöiden yhteistyötä, hallituksen linjaus ja eduskunnan näkemys.

Päivitettyä EU-tietoa monenlaisissa muodoissa

Miten Suomesta tuli Euroopan unionin jäsen? Millaista valtaa on mepeillä? Onko subsidiariteettiperiaate jotain syötävää? Näihin ja lukuisiin muihin EU:n toimintaa koskeviin kysymyksiin löydät vastauksen Heli Satulin kirjoittamasta EU-perusteoksesta, jonka 3. uudistettu laitos ilmestyi joulukuussa 2023. Kirjan ruotsinnos ilmestyy kevään aikana. Teos on saatavilla sähköisessä muodossa pdf:nä tai maksuttomana e-kirjana Elisa Kirja -palvelussa.

EU-perusteoksen uudistettu laitos on saatavilla e-kirjana tai pdf-muodossa.

EU-perusteostakin tiiviimmän katsauksen EU-aiheisiin tarjoilee kevään aikana päivitetty EU lyhyesti -esite. Kirjan tai esitteen väliin sopii hyvin kirjanmerkki, josta näkee EU-maiden jäsenmaat lippuineen. Euroopan kartalta puolestaan voit tarkistaa EU-maiden lisäksi muun muassa myös Euroopan maiden Nato- ja Schengen-jäsenyydet.

Tutustu julkaisuihin verkkosivuillamme

Voit tarkastella ja ladata julkaisuja joko verkkosivuiltamme tai valtion julkaisuarkisto Valtosta. Kaikki julkaisumme ovat sekä suomeksi että ruotsiksi, ja niistä on saatavilla sähköinen versio (pdf, e-kirja tai molemmat).  Osaa tuotteista on saatavilla myös fyysisinä kappaleina, ja postitamme niitä kotimaahan maksutta. Lisätiedot ja tilaukset osoitteesta eurooppatiedotus@gov.fi.