Tapahtuma 16.11.2021 10:30-12:00

Kansalaisten EU – Eurooppa olemme me -kiertue Lahdessa

Kuva:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kutsuu sinut keskustelemaan kansalaisvaikuttamisesta EU:ssa ja EU-päätöksenteon vaikutuksista arkeemme Suomessa, osana Eurooppa olemme me -kiertuetta.

Kuinka suomalaisten ääni kuuluu EU:ssa? Miten EU voisi vastata kansalaisten huoliin paremmin esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyen? Korona on kurittanut vapaan liikkuvuuden periaatetta, onko vanhaan enää paluuta? Tuottaako EU turhaa sääntelyä ja mistä asioista Suomen tulisi päättää vain itse jatkossakin? Miten EU-päätöksenteko vaikuttaa Suomen kilpailukykyyn ja kuinka EU-jäsenyyden hyödyt näkyvät suomalaisten arjessa?

Näihin ja moneen muuhun kysymykseen haetaan tilaisuudessa vastauksia, kun kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnarin kanssa keskusteluun osallistuvat europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri sekä Euroopan tulevaisuuskonferenssin kansalaisedustaja Ninni Norra. Tilaisuuden keskustelua moderoi toimittaja Petri Raivio.

Kannustamme ihmisiä osallistumaan keskusteluun ja esittämään näkemyksiään Euroopan tulevaisuudesta myös tapahtuman teeman ulkopuolelta.

Voit osallistua keskusteluun paikan päällä Lahden pääkirjaston auditoriossa tai voit seurata ja kommentoida keskustelua etänä suoratoiston välityksellä.

Linkki Facebook-tapahtumaan

Linkki tapahtuma suoratoistosivulle

Aika: tiistai 16.11. kello 10.30-12.00

Paikka: Lahden pääkirjaston auditorio, Kirkkokatu 31, Lahti.

Tapahtuma on kaikille avoin, mutta pyydämme paikan päälle tulevilta ei-sitovaa ilmoittautumista, jotta osaamme hieman ennakoida osallistujamäärää. Tapahtumaan saapuvien tulee varautua mahdolliseen turvallisuustarkistukseen.

Voit ilmoittautua paikan päälle tilaisuuteen tämän linkin kautta.

Ohjelma:

10.30-11.00 Kahvitarjoilu

11.00-12.00 Tilaisuuden keskusteluosuus 

-Tilaisuuden avaus, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

-Paneelikeskustelu: ”Kansalaisten EU”. Keskustelussa mukana ministerin kanssa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ja Euroopan tulevaisuuskonferenssin kansalaisedustaja Ninni Norra. Keskustelua moderoi toimittaja Petri Raivio.

-Yleisöllä on koko ajan mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentoida, paikan päällä ja etänä.

 

Eurooppa olemme me -kiertueella kuullaan kansalaisten toiveita Euroopan unionista

Lahden pääkirjaston auditoriossa järjestettävä tilaisuus on osa Eurooppa olemme me –ministerikiertuetta, jossa ministerit kiertävät syksyn ja talven aikana ympäri Suomea kuulemassa suomalaisten toiveita EU:n kehittämisestä. Kiertue on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tavoitteena on kerätä laajasti EU-maiden kansalaisten näkemyksiä Euroopan tulevaisuudesta. Keskusteluissa esiin nousseet asiat kirjataan tulevaisuuskonferenssin verkkofoorumiin, ja suomalaisministerit vievät suomalaisten viestejä tulevaisuuskonferenssin EU-tason täysistuntoihin.

Jokainen voi vapaasti jakaa ajatuksiaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimeen verkkofoorumiin. Verkkofoorumin kautta haetaan kansalaisten näkemyksiä esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, turvallisuudesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta. Sosiaalisessa mediassa voit seurata keskustelua tunnisteella #SinunTulevaisuutesi.

Osallistu keskusteluun Euroopan tulevaisuudesta!

  • Tapahtuma: Keskustelutilaisuus
  • Ajankohta: 16.11.2021 10:30-12:00
  • Paikka: Kirkkokatu 31, Lahti, Lahden pääkirjaston auditorio