Saavutettavuustyökalut

Tapahtuma 26.2.2018 14:00-15:30

Kuopio avaa kevään Suomi ja EU:n tulevaisuus -tilaisuuksien sarjan

Kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi Oy

Eurooppatiedotuksen kevään yleisötilaisuuksien sarjan teemana on Suomi ja EU:n tulevaisuus. Kiertueen tarkoituksena on käydä kansalaiskeskustelua yhdessä poliitikkojen ja asiantuntijoiden kanssa EU:n suunnasta ja Suomen roolista eurooppalaisessa yhteistyössä. Sarja käynnistyi viime elokuussa Turussa, jossa puhuttivat EU:n yhteinen puolustus ja brexit. Lahdessa tilaisuudessa keskusteltiin EMUn ja sosiaalisen Euroopan näkymistä ja Mikkelissä EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Rovaniemellä joulun alla aiheena oli EU:n arktisen politiikan näkymät.

Kuka kerää globalisaation hyödyt?

Kuopiossa Suomi ja EU:n tulevaisuus -tilaisuus järjestetään maanantaina 26. helmikuuta klo 14.00–15.30 kaupunginkirjaston luentosalissa, Maaherrankatu 12. Aiheena on erityisesti se miten EU voi yhteisillä toimilla hyötyä globalisaatiosta ja samalla lieventää sen haittoja. Keskustelun pohjana on myös EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittinen globaalistrategia.

Kuopion tilaisuudessa aiheesta alustavat lähetystöneuvos Matti Nissinen ulkoministeriöstä, kansanedustaja Riitta Myller (sd.) ja asiantuntija Jyri Wuorisalo Savonia-ammattikorkeakoulusta. Keskustelua johdattelee tiedottaja Martti Ruokolainen Eurooppatiedotuksesta.

Tilaisuus on avoin yleisölle, mutta kahvitarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumisia torstaihin 22. helmikuuta mennessä sähköpostilla: eurooppatiedotus@formin.fi.

Kahvitarjoilu klo 13.30 alkaen.

Tervetuloa!

Lisätietoja: Tiedottaja Martti Ruokolainen, puh. 040 510 7518.

Twitterissä #EUtulevaisuus

  • Tapahtuma: Keskustelutilaisuus
  • Ajankohta: 26.2.2018 14:00-15:30
  • Paikka: Maaherrankatu 12, Kuopion kaupunginkirjaston pääkirjaston luentosali

Seuraa meitä